Sant Vicenç de Castellet estrenarà en els propers dies dos cicles d'arts escèniques que donaran més gruix a l'oferta cultural de la localitat, amb organització a càrrec de la regidoria de Cultura de l'Ajun-tament. Aquest dissabte s'iniciarà el Coolturitza't, adreçat al públic adult, i el primer diumenge de març es posarà en marxa Petit Ateneu, la programació pensada per al públic infantil.

La creixent i progressiva creació de cicles que porten teatre, música, dansa i circ a poblacions petites viu un nou episodi a Sant Vicenç, que dóna llum a dues noves programacions pensades per als espectadors locals però també amb voluntat de ser un punt de trobada d'amants de les arts escèniques d'arreu del Bages sud.

El cicle Coolturitza't es posarà en marxa aquest dissabte amb una nit de monòlegs, a partir de les 22 h a l'Espai Ateneu, en el qual participaran Toni Monsó, Pau Duran, Jorge Santini i Aleix Comas. Les entrades tenen un preu de 5 euros i es poden comprar a l'establiment Jordi Largo Fotografia.

Fins al proper mes de maig, i sempre amb tiquets a 5 euros, es podrà gaudir d'altres espectacles. El dia 19 de març (22 h), a Cal Soler, es podrà escoltar el muntatge Llums, càmera i música, amb la Camereta Bacasis interpretant bandes sonores del compositor manresà Miquel Coll (19 de març, 22 h, a Cal Soler). El 16 d'abril (22 h), també a Cal Soler, s'oferirà una funció de l'obra de teatre You Say Tomato, amb direcció del santvicentí Joan Maria Segura i interpretació a càrrec d'Anna Moliner i Joan Negrié. El cicle, que té la col·laboració de l'entitat Activa't de Festa i el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, es clourà el 21 de maig (22 h, a l'auditori de l'Espai Ateneu), amb un concert de The Sey Sisters.

Petit Ateneu per als menuts

La segona pota de la nova oferta cultural de Sant Vicenç és el cicle Petit Ateneu, que s'integra en la Xarxa d'Espectacles Infantils i Juvenils de Catalunya i tindrà lloc cada primer diumenge de mes, a les 17 h i a l'auditori de l'Espai Ateneu, de març a maig i els mesos d'octubre i novembre. La iniciativa s'ha concretat gràcies a la intervenció d'un grup de mares del municipi que han treballat per portar a Sant Vicenç espectacles de diferents disciplines artístiques.

L'estrena tindrà lloc el dia 6 de març amb La veritable història dels tres porquets, a càrrec de la companyia Xip Xap. Posteriorment, els nens i les nenes podran gaudir amb el muntatge Minuts, del reputat clown manresà Marcel Gros (3 d'abril), i La Granja, de la companyia L'Estaquirot Teatre (8 de maig).

Les entrades tindran un preu de 6 euros. No obstant això, hi ha la possibilitat de fer-se el carnet del Petit Ateneu a la biblioteca (2 euros) per, així, poder entrar als espectacles per 3 euros (els infants) i 2 euros (els acompanyants). Els qui disposin d'aquesta tarja podran accedir gratuïtament a l'estrena del cicle amb la representació esmentada de l'obra La veritable història dels tres porquets.