La Fira Mediterrània de Manresa del proper octubre serà el marc on s'estrenarà la proposta guanyadora del Premi Teresa Rebull, un nou guardó que recompensarà el millor projecte de producció musical en cultura popular i tradicional. La distinció estarà dotada amb 5.000 euros, que s'hauran d'invertir en la producció del projecte que sigui escolllit.

La iniciativa creada pel departament de Cultura i la Fira Mediterrània tributa homenatge a la figura de Teresa Rebull, qui va ser una activista en favor de la cultura catalana i una lluitadora feminista i antifranquista. Tal com van donar a conèixer ahir les entitats organitzadores, el premi "té per objectiu donar suport a projectes musicals que trobin en els elements de la cultura popular i tradicional el seu eix creatiu". La convocatòria s'obrirà el dia 1 de març i es clourà el 30 d'abril.

Els projectes han de ser inèdits i no poden haver estat estrenats anteriorment. D'aquesta manera, el certamen manresà, que enguany se celebrarà entre el 6 i el 9 d'octubre, suma un nou element que reforça la seva condició de referent de la cultura popular. El veredicte es donarà a conèixer al maig.