L'església parroquial de Puig-reig s'ha omplert de goma gom en l'ofici funeral pel mestre Ramon Noguera i Subirà mort a l'edat de 78 anys després d'una llarga malaltia.

El temple ha acollit la presència de més d'un centenar de cantaires que han intervingut en diferents moments d'una cerimònia molt emotiva que ha oficiat Ramon Viladés amb qui va ser també impulsor de la coral Polifònica de Puig-reig mossèn Josep Besora; mossèn Joan Viladot. També s'ha comptat amb la presència de mossèn Joan Bajona, fundador i director de la coral sant Esteve de Balsareny.

Els cantaires i també excantaires de la coral Polifònica de Puig-reig que Ramon Noguera va dirigir durant 46 anys, l'orquestra de Cambra Terrassa 48 que ha dirigit Josep Maria Conangla i han interpretat diferents parts del Rèquiem de Mozart, una de les composicions que agradava a Noguera. També han intervingut alumnes i professors de l'escola de música del poble com la soprano Araceli Esquerra i també membres del cor Giovinetto que han cantat el cànon Adéu Siau sota la direcció de Gemma Fígols

Àmplia presència del món coral i musical

Entre els assistents, la seva vídua Maria Rosa, familiars, amics i una àmplia presència de representants d'entitats musicals, del món coral i culturals com el que fou el seu mestre, el director coral Manel Cabero, la presidenta de la Federació Catalana d'Entitats Corals Montserrat Cadevall, el director de l'Orfeó Català Josep Vila el director d'orquestra de Puig-reig Josep Pons o el músic berguedà Joan Casas o Enric Genescà de la coral sant Bartomeu de Casserres que ha llegit un text de condol de Jorge Hernán, director de l'Ensamble Vocal de Medellín (Colòmbia) un dels molts que han arribat a Puig-reig lamentant el decés de Noguera.

Entre les autoritats hi havia l'actual alcalde Josep Maria Altarriba i altres membres de la corporació localn així com també els exalcaldes Toni Clement o Ramon Coma a més Lluís Puig, director general de Cultura Popular de la Generalitat. Entre el públic exalcaldes com el de Berga i a també expresident del Consell Comarcal Jaume Farguell o l'exbatlessa de Sagàs Rosa Cardó.

Una sardana molt emotiva

Un dels moments més emotius de la cerimònia ha estat al final quan quatre parelles de balladors de la colla sardanista de Puig-reig han fet una rotllana al voltant de l'altar i han dansat la sardana Pregària de Pau composada per Ramon Noguera.

En acabar el públic assistent s'ha posat dempeus i ha aplaudit llargament. Membres de les diferents entitats on havia col·laborat Noguera s'han endut el seu fèretre -que lluia una senyera i una rosa vermella- del temple. Les restes mortals del finat han rebut sepultura al cementiri de Puig-reig

Pregària de pau

Aquesta és la sardana pregària de pau composada per Ramon Noguera que s'ha interpretat al final de l'ofici religiós.

Fora guerres, ja prou de sang! Oh Senyor Déu nostre, ompliu els cors d'amor. Feu la llum als homes, doneu la pau al món. ?Vingui l'esperança, vingui la justícia, vingui llibertat, per sempre, ara mateix!?Prou de venjances, enganys i rancors; fem la sardana que és pau i és amor.?Si la sardana és símbol de pau, fem que en la terra ressoni el seu cant. ?Si la sardana és simbol d'amor, és que l'envia el Déu Creador.?Fem una sola rotllana enllaçats de les mans. Junt amb els blancs i els negres i totes les races vulguem ser germans, els catalans!?Oh, Catalunya, tens un tresor! Tens la sardana que és dansa d'amor.?Terra escollida per tasca gran, fes-la missatge i pregària de pau.

Tres dies de dol

L'Ajuntament de Puig-reig ha decretat tres dies de dol oficial per la mort del que era el seu fill predilecte i Creu de Sant Jordi. Durant aquests dies de dol, pels carrers del municipi uns altaveus escampen les notes de les músiques cantades per la coral que Ramon Noguera va dirigir durant 46 anys.