La mort de Ramon Noguera i Subirà, nascut el 6 de novembre del 1937, dijous a la nit a l'hospital comarcal Sant Bernabé de Berga, a l'edat de 78 anys, ha commocionat Puig-reig i els cercles de la música i, molt especialment, del cant coral del país.

Ahir, l'Ajuntament de Puig-reig va decretar tres dies de dol oficial en memòria i tribut del que va ser-ne el fill predilecte i que també havia rebut la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la labor pedagògica i divulgativa de la seva vida. "En homenatge a la seva tasca a favor de la música", durant els tres dies de dol "sonaran pels carrers de Puig-reig cançons interpretades per la Polifònica, algunes d'elles compostes pel mateix Ramon Noguera". En una nota de condol, el consistori local va agrair-li l'entusiasme "per fer possible l'impossible. La teva música ens acompanyarà sempre".

El funeral per Ramon Noguera i Subirà tindrà lloc avui, a les 11 del matí, a l'església parroquial. Es preveu que la cerimònia sigui massiva, atès que el difunt era una persona d'una llarga trajectòria en el món musical del país i molt conegut arreu.

Fonts de la coral Polifònica de Puig-reig han explicat que es preveu que a la cerimònia d'avui hi cantin els membres de la coral que Noguera va dirigir durant 46 anys, acompanyats de l'Orquestra de Cambra Terrassa 48, el cor parroquial que el finat també havia dirigit, així com també el cor integrat pels alumnes de l'escola municipal de Puig-reig. Tots plegats sumaran un centenar ben llarg de cantaires que intervindran en diferents moments de la cerimònia religiosa.