Ultimant serrells, revisant guions, espais... Els creadors bagencs Roc Esquius i David Villarreal arribaran ben d´hora, dissabte, al teatre Conservatori de Manresa.

El públic està convocat a les 6 de la tarda, amb entrada lliure, però ocupar un teatre amb accions artístiques en espais que no són els habituals porta temps. I feina. Guanyadors del Projecte Tendències que Regió7 ofereix a joves artistes de la Catalunya Central, Esquius i Villarreal, que fins ara no havien treballat plegats, mostraran al públic com transformar un teatre a través d´un circuit que culminarà amb dues peces microteatrals d´uns 15 minuts cadascuna.

«Veure el teatre per dins, per racons per on el públic no passa habitualment», explica Esquius, és un dels arguments de la cita de dissabte, que vol incidir en la unió d´art i espai. La idea, explica el creador surienc, és que el recorregut pel Conservatori duri aproximadament una hora a través d´un itinerari de càpsules musicoteatrals que culmirarà a l´escenari, amb les dues peces que signen els creadors del Projecte Tendències, Exfamosos (Villarreal) i Catalon d´una nit d´estiu (Esquius). I en el rerefons del projecte, remarca Villarreal, «invertir la manera de veure-ho tot». En especial els muntatges finals, amb el públic a l´escenari. Però, com que l´acció artística depèn, precisament, del nombre de públic que hi assisteixi, hi ha marge per a la sorpresa i per als canvis de guió. El circuit engegarà al vestíbul i portarà el públic per espais com les llotges -habitualment només s´usa la platea i el primer pis-, els camerinos, les escales... En total 34 persones involucrades en un projecte promogut per Regió7, El Galliner, Kursaal, Stroika, Konvent i Cineclub Manresa.

Els joves creadors tindran la col·laboració de deu membres de Platea Jove que exerciran de conductors del circuit; pels racons del teatre el públic es trobarà músics com Sònia Anton, Laura Mateo, Adrià Bravo i actors i actrius com M. Alba Esquius i Lluís Barrera. A la representació d´Exfamosos, del navarclí David Villarreal, hi participaran Àngel Roset, Sara Risco, Blanca Vila, Raül Sánchez i Adrià Bravo, i el tècnic Carles Serrano; a la posada en escena de Catalon d´una nit d´estiu, el surienc Roc Esquius disposarà de membres de Dara, la seva companyia: Isidre Montserrat, Núria Deulofeu, Blanca Pascual, Carles Garcia i la tècnica Muntsa Codina.