La Mostra d'Igualada, la Fira de Teatre Infantil i Juvenil, celebra, del 7 al 10 d'abril, la seva 27a edició i tindrà com a tret de sortida l'espectacle Basket Beat de la companyia barcelonina Big Band Basket Beat Barcelona. La 27a edició vol cobrir dos grans fronts: un, l'aposta per la internacionalització, amb cinc companyies, una d'elles en residència, la italiana Touch Clown; i l'altre, ampliar la franja de públic fins al 18 anys. Així, els joves de 12 a 18 anys disposaran d'un espai propi: La Mostra Jove, a l'Escorxador. I entre les companyies que trepitjaran aquest escenari hi ha Dara, amb l'obra iMe, creada i dirigida pel surienc Roc Esquius.

La Mostra reunirà aquest any 55 companyies amb 102 representacions. En total es faran 56 espectacles dels quals 16 són estrenes, set absolutes i nou a Catalunya. En el paquet d'absolutes, Vist-i-plou, del moianès Marc Fonts -Morc Fants de nom artístic- que afronta el seu primer repte en solitari després de 20 anys compartint escenari amb Atilà Puig i Jordi Girabal amb Teatre Mòbil. En la programació també hi ha cabuda per a la companyia igualadina Teatre de l'Aurora amb el seu primer espectacle El Comte Arnau, que es va estrenar a la darrera Fira Mediterrània.

La fira igualadina repartirà els espectacle en 15 espais, dels quals deu són sales i cinc es troben al carrer, a més dels espectacles itinerants per la ciutat. Pel que fa a les companyies, 37 són de Catalunya, 13 de la resta de l'estat i cinc són internacionals. I entre les novetats hi ha el trasllat de la Llotja professional al Museu de la Pell.