La mezzosoprano bagenca Mireia Pintó i la seva parella sentimental i artística, el pianista Vladislav Bronevetzky, posaran avui la rúbrica a l'estada que han dut a terme al Japó, per segon any consecutiu, amb un concert a la localitat de Kyoto. "Fem un programa que es titula Visions d'Espanya, on hi ha obres de compositors alemanys, russos, italians i francesos inspirats en l'exotisme que representava a Europa l'Espanya del segle XIX", va explicar la cantant des de l'altra banda del món.

Pintó i Bronevetzky van arribar a principi de mes al país nipó per impartir "classes magistrals a Tòquio, Osaka i Kyoto", va apuntar la intèrpret. "La majoria d'alumnes són estudiants de grau superior o de màster a les universitats de música d'aquí. Alguns es plantegen venir a fer el màster a Barcelona, a l'Esmuc), amb el Vladik i amb mi. Són classes individuals, però sempre hi ha bastants oients".

La cantant bagenca va visitar el Japó per primer cop el 1994 "per fer uns concerts amb orquestra i un altre amb guitarra, dins el marc d'un festival a Kyoto. El 1996, vam venir amb el Vladik a fer un recital a Tòquio". Dues dècades després, Pintó va reprendre el contacte amb el país asiàtic, primer com a destí de vacances i, l'any passat, per impartir-hi classes magistrals, una experiència que repetiran el 2017.

"És un país que ens agrada per moltes coses: per les amistats que hi hem fet, per l'educació i el respecte que impera arreu, pel menjar, pels jardins, els temples, la bellesa, la cura de la naturalesa...", va explicar Pintó. Els dos artistes tornaran aquest dilluns.