"Recorda-ho, ara, sigues aquí i ara, perquè res no tornarà a ser com ha estat". Amb aquests versos del tema Be Here Now, que conviden a viure el present, van començar i acabar els Barcelona Gospel Messengers el seu concert d'aquest dissabte al vespre al teatre Kursaal de Manresa, on el cor va oferir un emotiu i brillant homenatge al guitarrista i exintegrant dels Beatles George Harrison.

El projecte, que també dóna nom al seu últim disc, va néixer una tarda del 2014, a Cadaqués, en plena gira de l'anterior treball. "Observant el mar ens va aparèixer de cop el senyor Harrison", recordava a l'inici del concert el manresà Ramon Escalé, pianista i director del cor. El treball introspectiu del guitarrista, de qui els Messengers van destacar tant la música com el missatge, "ens lligava molt amb l'espiritualitat del gospel". I tant és així que, després de cinc mesos de feina, el cor s'ha fet seves les cançons més destacades de l'ex-Beatle -sobretot les de després de deixar la banda- tot portant-les al seu terreny. Tot i que la gira es va estrenar a l'Auditori de Barcelona, Escalé va qualificar de "pràcticament una estrena" el recital a la capital del Bages.

Els finalistes de la primera edició del concurs de cant coral de TV3 Oh Happy Day van començar el concert barrejant-se entre el públic i sortint des de la platea. Amb espelmes taronges, roba fosca i, com sempre, amb els peus descalços, Messengers van pujar a l'escenari mentre de fons es projectaven les imatges i la veu de Harrison en una enorme pantalla gegant, que va servir durant tot l'espectacle per mostrar vídeos, paraules i lletres d'acompanyament de les cançons. De fet, la potent posada en escena i el treballat joc de llums va ser un dels elements més destacats de l'espectacle.