Ramon Casas i Carbó (Barcelona, 1866-1932) va mantenir una relació molt estreta amb el Cercle del Liceu, i el club privat del coliseu de la Rambla conserva avui algunes de les obres més belles del pintor. Coincidint amb l'Any Ramon Casas, que commemora els 150 anys del naixement del pintor, dibuixant i cartellista, el Cercle obrirà, del 5 de maig al 20 de juliol, les portes de les estances modernistes amb una exposició inèdita centrada en la figura de Júlia Peraire, dona i musa de l'artista.

Júlia, el desig. Ramon Casas revelarà l'influx de grans mestres de la història a la paleta del pintor. I, per primera vegada, permetrà apropar-se a totes les visions que l'artista va tenir de la seva dona al llarg de la vida. Per això, reunirà prop d'un centenar d'obres, entre pintures, dibuixos, cartes, documents i fotografies, al costat d'objectes i mobiliari d'època. L'exposició està comissariada per Isabel Coll Mirabent, una de les màximes especialistes en la figura del pintor Ramon Casas, i organitzada pel Cercle del Liceu, amb la col·laboració de l'Obra Social la Caixa.

El nucli de l'exposició és La Sargantain (1907), l'obra més sensual de la trajectòria de Casas, i es mostrarà al costat de desenes de retrats de Júlia fets pel pintor entre el 1907 i el 1932. El públic també podrà visitar de forma excepcional la sala La Rotonda. El mateix Casas la va decorar el 1902.