Amb una xerrada sobre la història del Pont Nou, recentment restaurat, es clausurarà dimecres que ve el cicle d'activitats organitzades a l'entorn de l'exposició Temps del Romànic. Art, vida i consciència, que es va inaugurar el 30 de gener. La mostra es tanca el 31 de març, l'endemà d'una xerrada que es farà al Centre Cultural el Casino, a les 7 de la tarda.

Construït a petició dels consellers de la ciutat de Manresa entre 1318 i 1323 sota la direcció de Berenguer de Montagut, l'arquitecte de la Seu, per salvar el riu en el camí d'Urgell i Lleida, el Pont Nou és d'estil gòtic. Malgrat això, la regidoria de Cultura de l'Ajuntament i els Amics de l'Art Romànic han considerat que la xerrada és "adient" per posar en relleu la història, l'arquitectura i la protecció del patrimoni. La conferència, titulada El Pont Nou des del segle XIV dins avui. Història, arquitectura i arqueologia, anirà a càrrec de l'arqueòleg Joan Ramon Renyer; de l'historiador Marc Torras; i de l'arquitecta Roser Caus.

Temps de Romànic s'ha inspirat en el conjunt del romànic català per apropar el visitant a la Catalunya d'aquesta època mitjançant recursos audiovisuals i interactius que pretenen desmuntar els tòpics d'aquest intens període històric.