L'exposició de fotografies Català-Roca. Retrats es podrà veure, del dijous 30 de març fins al dijous 21 d'abril, a la casa Lluvià de Manresa. Consisteix en 35 imatges que retraten, per una banda, personatges de l'art i la cultura tan importants com Joan Miró, Salvador Dalí, Antoni Tàpies o Josep Pla, i per l'altra, també palesa aspectes de la vida quotidiana dels carrers de les grans ciutats i dels petits pobles rurals de l'Espanya de postguerra.

Dijous, a les 8 del vespre, tindrà lloc la inauguració. La mostra, que es podrà visitar de dimecres a diumenge de 18 a 20.30 h, és una producció del Museu d'Art Jaume Morera i és organitzada pel Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya Delegació Bages-Berguedà i el Centre Cultural el Casino.

Francesc Català-Roca (Valls, 1922-Barcelona, 1998) és una figura cabdal en la història de la fotografia contemporània i una de les personalitats més importants de l'art català de postguerra. El seu estil està basat en el realisme poètic, l'estètica de l'instant decisiu i la recerca constant de la llum. La seva fotografia ha estat comparada freqüentment amb la de cèlebres autors com Robert Doisneau o Henri Cartier-Bresson.