L'auditori del convent de Sant Francesc serà la seu, diumenge (19 h), del concert de la gira solidària "Els músics no mengen", amb Pearson, Andreu Rifé i Eduard Gener. L'Ajuntament de Santpedor s'adhereix a aquesta iniciativa que va arrencar el gener, a Girona, per mitjà del grup musical Pearson i la Fundació Banc dels Aliments amb l'objectiu de posar de manifest la difícil situació que travessa el sector musical i cultural. El projecte consisteix en la programació de concerts solidaris arreu de Catalunya -7 ciutats del país fins al mes de maig- durant els quals els assistents lliuren una bossa amb tres productes alimentaris de primera necessitat per obtenir l'entrada. L'objectiu final és doble: d'una banda, aconseguir sumar una tona de productes que els bancs d'aliments dels municipis participants entregaran entre els seus usuaris i, de l'altra, generar una reflexió sobre la situació de la cultura i les arts al país.

Santpedor serà la segona localitat de la Catalunya Central que acollirà els concerts de la gira després d'Igualada, on es van recaptar 800 quilos d'aliments en el concert del 21 de febrer. Amb la meitat de la gira feta, la recaptació ja suma 1,5 tones. L'organització considera que en la cita d'aquest diumenge a Santpedor es podria arribar a les 2 tones recollides

La presentació del concert es va fer ahir a Santpedor amb el regidor de Cultura, Agustí Comas, i l'igualadí Dani Prat Vives, de Pearson. Les entrades es podran adquirir anticipadament enviant un mail a pearsonband@gmail.com, indicant el nom i cognoms i el nombre d'entrades. Les localitats es bescanviaran amb l'entrega de la bossa d'aliments de primera necessitat el mateix dia del concert, mitja hora abans del seu inici.