Més d'una hora i mitja d'espectacle va deixar bocabadat, ahir a la tarda, el públic que va omplir de gom a gom el teatre Kursaal per veure el nou espectacle del Mag Lari en la primera de les quatre funcions previstes per a aquest cap de setmana a Manresa. Segurament els que són seguidors de l'il·lusionista televisiu van conèixer-ne una nova faceta. Els que no el coneixien van quedar gratament sorpresos.

El Mag Lari va despertar el nen que tots portem a dins amb un muntatge que combina espectacle, música, una posada en escena brillant i, evidentment, màgia i il·lusió. Ozom, amb el manresà David Pintó a la direcció, és una proposta que trenca el que fins ara havia realitzat Lari. Un mag que no té pèls a la llengua -o pocs- i que utilitza l'humor com a eina clau per interactuar amb el públic. Per a alguns, potser un humor que sobrepassa els límits. Per a d'altres, no. Sigui com sigui, Lari va utilitzar totes les seves facetes per arribar al públic: la seva cara més canalla -amb bromes dirigides directament sempre als mateixos espectadors- i, evidentment, la de mag que no deixa indiferent.

En aquest nou muntatge, que ha fet temporada al teatre Condal, el Mag Lari es transforma en quatre dels il·lusionistes més prestigiosos del món i que l'han marcat al llarg de la seva carrera. El xòuman es posa a la pell de Jim Clark, del capellà Venceslao Padró, de l'avi Cirici Pasqual i de Goreti, el dimoni de l'il·lusionisme. Amb uns canvis de vestuari ràpids -alguns gairebé imperceptibles- Lari va sorprendre com a actor interpretant quatre personatges totalment diferents i que, a més, van apropar la seva màgia als espectadors. Possiblement els més puristes van trobar-hi a faltar trucs. Hi van ser, però compartint el protagonisme amb altres elements que doten de molt dinamisme el muntatge.

No hi ha dubte, però, que Ozom és rodó com a espectacle, combina la màgia amb números de ball, música -molt ben escollida-, humor, jocs de llums i efectes especials i també amb espais per a la improvisació. Ahir va tornar a quedar demostrat que Lari és un gran improvisador, però també insistent amb les bromes que des d'un primer moment comprova que agraden al públic. I és que agraden.

Per als que es van quedar amb el dubte de si Lari va interpretar els quatre mags que van passar per l'escenari, al final la incògnita va quedar resolta. Fent un merescut reconeixement a l'equip de caracterització i vestuari, els espectadors van comprovar, sense filtres, les transformacions que tenen lloc al llarg del muntatge.

Una llarga ovació, crits, xiulets i aplaudiments van demostrar que el públic marxava satisfet.