Manresa posa en marxa la segona edició de Batalla de Bandes, un concurs de grups musicals que té l´objectiu de fomentar la música entre la gent jove i donar alternativa a grups que tenen dificultats per trobar escenaris en viu.

La nova edició del concurs ha estat presentada aquest migdia a l´Oficina Jove del Bages per la regidora de Cultura i Joventut de l´Ajuntament de Manresa, Anna Crespo; pel representant de Casa de la Música de Manresa, Dani Castellano; i d'un dels membres de l´Associació Vint Catorze, Bernat de Anta.

Les bandes que hi participin hauran de tenir en el seu repertori dos temes propis. Aquest aspecte es una condició indispensable per potenciar la creativitat i la creació musical entre la gent jove. Un altre condició important per poder participar és l´edat dels membres de la banda que ha d´estar entre 16 i 25 anys, ja que es vol buscar la participació de grups amateurs i de nova creació.

Fases del concurs i premis

La primera fase del concurs, anomenada Ronda de Concerts es desenvoluparà a l´Oficina Jove del Bages (Espai Joan Amades). Es realitzaran tres dies de concerts -21 i 28 de maig i 4 de juny- on hi actuaran quatre bandes diferents cada dia. En finalitzar els concerts de les bandes, el públic podrà emetre el seu vot per valorar cadascuna de les actuacions. Les tres bandes més votades independentment del dia que toquin són les que aniran a la final directament.

La final del concurs es realitzarà a la sala Stroika de Manresa, una de les sales amb més bona acústica i prestigi de Catalunya. La fase final prevista per l´11 de juny, i comptarà també amb l´actuació d´una banda professional. Serà aquell mateix dia que es decidirà la banda guanyadora amb un vot mixt entre el públic i el jurat. L'elecció de la sala Stroika per a la final és una de les novetats, ja que l'any passat la final del concurs es va fer a la Plaça Europa.

El jurat està integrat per un membre de Casa dela Música, un professor/a del Conservatori, un locutor/a d´un programa musical, un redactor/a d´un mitjà local.

El primer premi del concurs consta de 2 temes d´estudi gravats en un estudi professional, el segon premi un stage a la Sala Stroika (residència i poliment de directes) i el tercer premi material musical per un valor de 150 euros.

Inscripcions a partir del 18 d´abril

Les inscripcions s´iniciaran a partir del proper dilluns, 18 d´abril, i es podran fer de forma presència als establiments Solans, Sibelius i l´equipament Manresa Jove-Oficina Jove del Bages. També es podrà fer poden les inscripcions 'online' a través de www.manresajove.cat i www.facebook.com/vintcatorze.