Manresa organitza una segona edició de la Batalla de Bandes, un concurs de grups musicals que té per objectiu fomentar la música en viu entre la gent jove i oferir-los un espai on tocar.

El certamen és impulsat des de l'Associació Vint Catorze, amb el suport de l'Ajuntament de Manresa i la Casa de la Música. Bernat de Anta, membre de Vint Catorze, ha explicat que en aquesta segona edició hi podran participar un màxim de 12 bandes, d'estils i gèneres diferents. Segons De Anta, aquest és un concurs que "és obert a qualsevol tipus de música". Les bandes que vulguin participar-hi hauran de tenir, això sí, almenys dos temes propis, i l'edat dels seus membres ha de ser d'entre 16 i 25 anys. La inscripció s'obre el 18 d'abril. Anna Crespo, regidora de Joventut, ha considerat que aquesta és una proposta "fructífera" i "espontànea" de les entitats de joves.

La primera fase del concurs es desenvoluparà a l'Oficina Jove del Bages. Es faran tres dies de concerts, el 21 i 28 de maig i el 4 de juny, al final dels quals es deixarà votar al públic. Les tres bandes més votades són les que aniran directament a la final, que se celebrarà a la sala Stroika l'11 de juny.

El guanyador es decidirà amb un vot mixt entre el públic i el jurat. El primer premi del concurs consta de 2 temes gravats en un estudi professional; el segon premi és la possibilitat de fer una estada a la sala Stroika; i el tercer premi és l'entrega de material musical per valor de 150 euros.