Des de l'estraperlo a les confitures passant per les flors i les rutes excursionistes. El ventall d'interessos i inquietuds de Farell Editors, el segell de Sant Vicenç de Castellet fundat per Jordi Suades i Begonya Molins el 1998, és ampli dins de l'especialització en temes de país, història, etnografia, folklore, cuina i flora. Per al Sant Jordi d'enguany presenta un mosaic de fins a nou novetats.

La gana que van provocar la guerra i la dictadura va fer emergir el fenomen de l'estraperlo, la venda il·legal de productes intervinguts per l'estat. Els autors expliquen com es practicava aquest negoci que va crear unes quantes fortunes a costa de les necessitats i les mancances de la majoria.

En el terreny de la cultura popular, Farell arriba al volum 32 de llegendes, en aquesta ocasió amb els pobles del Maresme com a protagonistes. La història és el pòsit de les narracions que s'expliquen, les més antigues de les quals arrelen en el temps dels visigots.

De llibres sobre rutes excursionistes, Farell ja n'ha tret 44. Un dels títols més sorprenents és el que tracta sobre espais amb encant de Barcelona i l'àrea metropolitana. Encara que la imatge de la urbs tingui a veure amb cotxes i edificis, el llibre ensenya que, sense sortir de la conurbació de la capital catalana, es poden trobar ermites perdudes a la muntanya, fonts modernistes i restes ibèriques, entre altres elements patrimonials. El Montseny, Osona i el Vallès Oriental són altres territoris del país que les guies de Farell conviden a descobrir.

Per als amants de la natura, l'editorial santvicentina presenta un llibre que referencia 170 plantes amb flors del Pirineu. Un altre dels volums fa un recorregut per la història de l'elaboració de confitures i proposa un seguit de receptes, tant tradicionals com modernes. La darrera novetat ressenyada és un llibre de contes que tracten sobre les celebracions més populars de Catalunya, el seu origen, on se celebren i quin és el seu menjar típic.