Les Indes Galantes & Co és el títol del programa musical escollit per presentar oficialment en públic l'orquestra simfònica del Conservatori de Música dels Pirineus. Un repertori que agafa com a fil conductor la suite del barroc francès Les Indes Galantes, de Jean-Philip Rameau, amb l'amor com a denominador comú, i on s'hi intercalen peces musicals de finals del segle XIX i del segle XX.

Més d'una cinquantena de joves músics d'aquest nou centre d'estudis musicals compartit entre Berga, Puigcerdà i la Seu d'Urgell, conjuntament amb els alumnes de les respectives escoles de música, pugen a l'escenari per presentar la feina feta durant els darrers mesos. A més, es tracta del primer acte oficial del nou Conservatori de Música dels Pirineus que engegarà les classes el setembre, de manera oficial.

Durant els darrers mesos, els joves han treballat el repertori per separat, durant les hores setmanals d'orquestra. A més, han realitzat sessions intensives conjuntes. Així, els joves músics de Berga, la Seu d'Urgell i Puigcerdà han tingut l'oportunitat de veure tot el procés de muntatge del programa que s'escoltarà aquest cap de setmana.

L'estrena d'aquesta orquestra simfònica té un clar antecedent en els sis primers projectes simfònics que s'han organitzat des de l'Escola Municipal de Música de Berga des de l'any 2010. Una iniciativa que dóna l'oportunitat als estudiants del centre de formar part d'una formació orquestral, amb l'al·licient que inclou instruments de gran part de les especialitats. En aquest cas, a més, la unió dels tres centres musicals que conformen el conservatori, ha permès als alumnes veure altres maneres de treballar. Així ho ha explicat el coordinador del projecte, Josep Comellas, que s'ha mostrat agraït per la implicació que hi ha hagut de tot l'equip docent al darrere, així com també per les ganes que han mostrat els alumnes en aprendre.

El director del projecte és, com l'any passat, Oleguer Aymamí, reconegut violoncel·lista i director que s'ha posat al capdavant dels joves amb la intenció de fer-los gaudir tocant. "És important aconseguir que els nens gaudeixin fent música i a més, aprenguin alguna cosa", ha assegurat.

El concert es podrà escoltar, per primera vegada, en dues ocasions amb l'objectiu de repartir l'activitat musical del nou conservatori per tot el territori implicat. La primera cita serà avui a la sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell (20.30 h). El segon concert tindrà lloc demà, diumenge, al Teatre Municipal de Berga (18 h). El preu de l'entrada és de 10 euros.

Properament el Conservatori dels Pirineus presentarà també el primer projecte conjunt de les formacions corals de Berga, la Seu d'Urgell i Puigcerdà. Serà el 16 de maig a Puigcerdà.