Aquest matí, l´organització del festival ha donat a conèixer sis noves incorporacions al cartell de l´edició d´enguany. A través de les xarxes socials, s´ha anunciat que Auxili, Buhos, La Barraca, Miquel del Roig, Oques Grasses i VaDeBo s´afegeixen als ja anunciats Animal, Aspencat i Atupa en el cartell de la vint-i-unena edició de l´Acampada.

Oques Grasses serà un dels grans reclams de l´Acampada Jove 2016, presentant Youponi, el seu últim àlbum carregat de reggae-pop amb les seves lletres característiques. Tornaran a trepitjar els escenaris del festival els calafellencs Buhos, que presentaran el seu últim àlbum Lluna plena així cmo també tornarà després d´uns anys sense visitar el festival, Miquel del Roig, l´incombustible cantautor que sempre és una aposta segura per la festa i la diversió amb les seves versions satíriques.

També hi haurà petjada de la música valenciana; els ontinyentins Auxili tornaran a l´Acampada Jove per presentar el seu nou treball Instants Cremant una aposta més personal i íntima però que no renuncia a la festa, l´alegria i la lluita pròpia del grup. També s´estrenaran al festival els valencians VaDeBo, que portaran la seva lluita i compromís social presentant el seu nou disc Actitud. Finalment, i com cada any, el guanyador del música jove 2015 serà l´encarregat d´obrir els concerts de l´escenari principal, d´aquesta manera els vicentins La Barraca presentaran Mig món plora i l´altre calla.

El director de l´Acampada Jove, Gerard Gómez del Moral, ha volgut destacar "l´aposta que fem des del festival pels grups novells, donant espais a les bandes que comencen al nostre país i impulsant un concurs anual de grups novells". El director també ha valorat l´acollida que està tenint l´edició d´enguany per part del públic: "Estem realment sorpresos pel ritme de venda d´entrades d´enguany, molt superior a qualsevol dels anteriors". D´aquesta manera el director ha volgut "agrair al jovent dels Països Catalans que s´estima l´Acampada i se la fa seva. Per nosaltres és un privilegi, fem un festival diferent i el millor premi que podem rebre és que els acampats i acampades es sentin el projecte com a propi".

L´Acampada Jove, el festival político-musical organitzat per les Joventuts d´Esquerra Republicana i l´Associació Cultural Acampada Jove, tindrà lloc a Montblanc els propers 14, 15 i 16 de juliol. Aquesta serà la vuitena edició consecutiva que se celebrarà a la capital de la Conca de Barberà. Anteriorment, l´Acampada s´ha celebrat a Sant Celoni (2005-2008) i Arbúcies (1996-2004).