El grup musical gironellenc Rupits ha estat seleccionat entre els dotze finalistes de la 16ª edició del prestigiós Concurs de Maquetes Sona9. La banda, formada per artistes de Gironella, participarà així en la plataforma de projecció musical més important de Catalunya.

Els Rupits, que aquest passat dissabte a la nit van actuar a Cardona, seran un dels dotze grups que hauran de fer una posada en escena a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. En aquesta fase final de la competició de maquetes, els berguedans hauran de tocar durant 20 minuts i deixar-ho tot per seduir amb les seves notes al públic i al jurat, que seran els que faran la selecció definitiva dels grups que passaran a les semifinals.

L'actuació dels berguedans serà el 10 de maig a les 20.00 hores. Els Rupits estan preparant un bus gratuït per tal de que seguidors i amics els hi donin suport i puguin compartir amb ells aquesta bonica experiència. Els interessats en formar part de l'expedició poden visitar la seva pàgina de Facebook i obtenir més informació.

Regió7 ha pogut parlar amb un dels integrants del grup gironellenc, Marc Coromines. El baixista de Rupits relata que no esperaven ser presents a la fase final del Sona9: "La veritat és que ens ha sorprès ser seleccionats. Hi participaven més de 100 grups i no teníem gaires esperances", afirma.

Superada la sorpresa inicial i ja plenament conscients de que són a la fase final, Coromines està convençut de que ho poden fer d'allò més bé, ja que de motivació i ganes no els en faltaran: "D'aquest concurs han sortit molt bons grups de música. Ho afrontem amb molta il·lusió i amb ganes de fer-ho el millor possible", explica.

El grup gironellenc el formen cinc integrants. Els germans Espel, Marc i Jaume, Marc Coromines, Oscar Pardo i Francesc Rodríguez. Tots ells tenen una trajectòria reconeguda en grups musicals de la zona i es van ajuntar l'any 2014 per formar el grup Rupits, que a hores d'ara viu el seu millor moment artístic.

Lluny de sentir-se professionals, la música és la seva afició: "La música és el nostre hobby, hi dediquem moltes hores. Per aquest motiu anar al Sona9 per nosaltres és com un reconeixement a la feina feta durant tots aquests anys", afegeix Coromines.

Dels dotze grups finalistes només nou passaran a les semifinals. Els grups seleccionats hauran de tocar al Mercat de Música Viva, al BAM de Barcelona i a l'Acústica de Figueres per seguir passant rondes i arribar a la gran final del Sona9.

Coromines explica que aquest és ara el nou objectiu dels Rupits: "Ens faria molta gràcia passar a la següent ronda. Podríem anar a tocar al Mercat de Música Viva o al BAM de Barcelona. Seria fantàstic, podríem arribar a molta més gent i transmetre al públic la nostre música", acaba.

Per a tots aquells que no coneixeu el so de la música de Rupits, tot seguit us en oferim un tastet: