Són molts els que ja s'han atrevit a tastar el Còctel del Doctor a la Granja Míriam de Berga. No es tracta d'una nova beguda de moda, sinó del beuratge que dóna la clau d'accés al room escape impulsat per l'empresa Insomnia Corporation que es va posar en marxa fa pràcticament dos anys, en què van ser pioners a les comarques centrals i també una de les primeres sales de Catalunya. L'èxit inesperat d'aquesta iniciativa ha fet que el seu responsable, Climent Vila, hagi espremut el seu cervell per, juntament amb els seus companys, posar en marxa una segona sala. Si no hi ha cap imprevist, aquest cap de setmana obrirà portes Xperiment, la continuació de la història que s'explica al Còctel del Doctor, per als que en tinguin més ganes.

"Nosaltres venim del món dels espectacles de terror i em va passar pel cap, lligant-ho amb aquest tema, poder posar en marxa un room escape quan encara pràcticament no se sabia què era a casa nostra", explica Vila. Després de gairebé dos anys es mostren satisfets de la bona acollida que ha tingut la proposta i també dels comentaris positius que reben de totes les persones que cada setmana intenten sortir de la seva sala. Fins i tot des del bloc Die Helden Romm Escapers han donat al Còctel del Doctor la puntuació màxima i, de moment, encapçala el rànquing entre els room escape visitats pels responsables d'aquest portal a Catalunya, València i el País Basc. Això, reconeix Vila, els ha ajudat a promocionar-se i "ha fet que molta gent de fora vingui expressament al Berguedà per conèixer la nostra sala", corrobora.

Un toc de terror

Cada room escape té un eix temàtic per desenvolupar la seva història i aconseguir motivar els jugadors que han de lluitar contra rellotge per escapar-se de la sala. En el cas de la iniciativa d'Insomnia Corporation, Vila reconeix que "hi ha un toc de terror", però destaca també que "hi ha molta història i contingut". El Còctel del Doctor comença al bar situat al carrer Gran Via de Berga. "El grup ve al bar, demana el còctel i els lliurem un mapa que han de seguir per arribar, amb cotxe, a la localització exacta de la sala", detalla Vila. A partir d'aquí el funcionament segueix com a la resta de room escape. Els que hi entren tenen 60 minuts per resoldre enigmes per poder-ne sortir. "La majoria dels que vénen ens confirmen que està molt ben plantejat i que la dificultat per sortir és elevada", assegura, "i això també fa que més gent el vulgui provar", afegeix.

Nova sala

Vila ha assegurat que la sala del Còctel del Doctor encara té trajectòria "perquè hi ha molta gent que no ha vingut i cada vegada el món dels room escape té més seguidors", però per als que ja l'hagin tastat i en tinguin més ganes, Insomnia Corporation posa en marxa un nou espai. "Hem estat treballant per crear una sala més moderna i amb més recursos tecnològics i que a més continua exactament en el punt de la història on finalitza el Còctel del Doctor", ha explicat. Per a Vila, la nova sala, Xperiment, és un pas més en el camí, tot i que ja ha anunciat que tenen al cap nous projectes "molt ambiciosos" que donaran a conèixer properament.