El documental australià The surgery ship, dirigit per Madeleine Hetherton, i el curtmetratge 14 anys i un dia, de la castellonenca Lucía Alemany, van ser els dos guanyadors de la secció oficial de la 13a edició del Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles, el Clam, que va celebrar la cerimònia de clausura ahir a la tarda a l'Auditori Agustí Soler i Mas.

La gala de comiat, ideada per l'artista manresà Enric Llort, va sorprendre els espectadors per la seva originalitat. La presentació i la cloenda de l'acte van anar a càrrec d'un grup de sis actrius amateurs de Navarcles, que també van llegir poemes en català i castellà abans de l'entrega de cada premi. Els ballarins del club Swing Manresa Marc Màrquez i Irina Arnau van interpretar coreografies d'estils tan diversos com el tango, la salsa i el txa-txa-txa, i van lliurar els sobres que contenien els noms dels guanyadors.

Els manresans Miki Esparbé, actor, i el director i guionista David Victori van mostrar el seu suport al festival amb sengles missatge de vídeo, que es van projectar a l'auditori. La directora Guendalina Zampagni, premi especial del jurat de llargmetratge per Noi siamo Francesco, a través de Skype, i l'australiana Madeleine Hetherton, mitjançant una carta, van agrair el reconeixement del festival.