La segona edició de la Batalla de Bandes, impulsada per l'associació Vint Catorze, amb el suport organitzatiu de Manresa Jove (Ajuntament) i Casa de la Música de Manresa, ha tancat les inscripcions amb el màxim de participants previstos. Així, seran 12 grups musicals joves, d'estils diferents, els que aspiraran a la victòria en aquest concurs que té l'objectiu de fomentar la música entre la gent jove i donar alternativa a grups.

La primera fase del concurs, anomenada Ronda de Concerts, com en l'edició de l'any passat, es desenvoluparà a l'Oficina Jove del Bages (Espai Joan Amades). Les tres sessions previstes, cadascuna amb l'actuació de quatre grups, començaran a 2/4 de 7 de la tarda. La primera actuació tindrà lloc el 21 de maig i les bandes que actuaran seran Sodia, Jupiter and Beyond, The Wends i Malvenidos. La propera cita serà el 28 de maig i anirà a càrrec de Jokb, S'Fumatto, Aliens in my room i No Matter. L'última batalla es desenvoluparà el 4 de juny amb l'actuació de Paradox, Kuadarilla, Limboth i Dryzer.

En finalitzar els concerts, el públic podrà emetre el seu vot per valorar cadascuna de les actuacions. Les tres bandes més votades, independentment del dia que toquin, seran les que aniran a la final directament.

La final del concurs es realitzarà a la sala Stroika l'11 de juny (21 h) i inclourà l'actuació de Sigelpa. Aquell mateix dia ja es decidirà la banda guanyadora amb un vot mixt entre el públic i el jurat. El primer premi consta de 2 temes gravats en un estudi professional; el segon, d'una estada a la sala Stroika; i el tercer, de material musical per un valor de 150 euros.