La Casa de la Música de Manresa ha fet pública la convocatòria per sol·licitar ajudes a la creació adreçades a fomentar el desenvolupament artístic, tant en l'enregistrament com en la música en directe. Fins ara, aquests ajuts ja existien i s'oferien a bandes que ho sol·licitaven a la Casa de la Música, però és la primera vegada que se'n fa una convocatòria pública, perquè puguin arribar a tots els interessats i també per tal de donar visibilitat i reivindicar la tasca que es porta a terme des d'aquesta entitat, un objectiu que s'ha marcat des de l'Ajuntament.

El període de sol·licitud d'ajudes està obert fins al 7 de juny, i hi ha quatre categories: per participar al Mercat de Música Viva de Vic, dins de l'escenari de Cases de la Música, per a l'enregistrament de maquetes, per a la producció escènica o bé per al Banc de proves. L'objectiu de la convocatòria, que té el suport de l'Ajuntament i la Generalitat, és contribuir a impulsar la creació musical d'artistes solistes o bandes musicals emergents de qualsevol estil musical a Manresa i comarca, així com el desenvolupament artístic de les formacions musicals vinculades a la ciutat. A banda de la vinculació dels artistes al territori, es valoraran aspectes com la creativitat, l'originalitat i la creació pròpia, i es prioritzaran els treballs musicals cantats en català.

Una seixantena de bandes

En la presentació de la convocatòria, ahir, a la sala Stroika, Dani Castellano, de la Casa de la Música, va exposar que les tretze ajudes a la creació que s'ofereixen arribaran al 25 o al 30 % de les bandes de la comarca. Es compta que actualment n'hi ha una seixantena en actiu, tot i que es calcula que a l'entorn d'una desena tenen una vida molt efímera.