El festival CineFosc, dedicat a curmetratges de gèneres foscos com el thriller, el terror, el negre, la ciència-ficció i la fantasia, celebrarà la seva tercera edició del 27 al 29 de maig al local de l'entitat Art i Esplai de Monistrol de Montserrat. El jurat, format pels monistrolcs Xavier Miralles (realitzador dels curts Ocho, El árbol sin sombra, Tierra yerma, 23 de diciembre i ara treballant en El afilador) i Beatriz Montalbán (que també treballa a Totem Producciones, grup independent format per estudiants de cinema), tenen uns 200 curts per escollir quins seran els finalistes que es projectaran i aspiraran als premis. La novetat d'enguany és que, a més de les projeccions previstes a Monistrol, també n'hi haurà a posteriori a les biblioteques de Sant Vicenç i Castellbell, a través de l'entitat Art i Cultura, que impulsa Joaquim Bundó.

Entre els curts presentats a concurs en destaca una dotzena per la seva procedència, d'una variada llista de països: França, Canadà, Dinamarca, Regne Unit, Sèrbia, Brasil. També una trentena són de directors menors de 25 anys, perquè un dels premis es destina especialment als joves creadors. Aquest premi es va establir l'any passat tenint en compte que el CineFosc col·labora amb el festival Tournez Heunesse de Monistrol-sur-Loire (França), que només accepta a concurs obres d'autors de menys de 25 anys. Les dues poblacions, que estan agermanades, s'intercanvien les obres.

El mateix dia de la gala d'entrega de premis, el diumenge 29, també s'entregarà el premi del concurs fotoFosc, per triar la imatge del cartell de l'edició del 2017. S'hi han presentat mitja dotzena de concursants, i la jurat serà la fotògrafa Maria Llop Perelló.