El concert de Patum de la banda del Memorial Ricard Cuadra recupera la seva essència amb la banda com a formació protagonista actuant en solitari. El Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona acull aquesta nit (21.30 hores) el tradicional tast de Patum amb el mateix concert que dissabte es podrà escoltar a la plaça de Sant Pere de Berga (22 hores).

Naturalment, el concert d'enguany gira a l'entorn de la música patumaire. En aquesta ocasió, però, les melodies del Corpus berguedà es fusionaran amb peces de temàtica queraltina. Tal com ha explicat el director de la banda del Memorial Ricard Cuadra, el puig-reigenc Sergi Cuenca, "tenint en compte les celebracions que es viuen aquest any a Berga" -fent referència al centenari de la coronació de la Mare de Déu de Queralt i als aniversaris dels gegants de la Patum- "hem apostat per un repertori que combina Patum i Queralt". Cuenca ha destacat que, com que la temàtica ho permetia i com que l'entitat vol recuperar els diners que s'han perdut en els darrers anys atès que el concert s'ha hagut de traslladar al pavelló, s'ha optat per retornar als orígens del concert, "i recuperem la formació de banda en solitari".

Per a Cuenca, però, aquest fet no restarà qualitat al concert, i ha avançat que enguany es podran escoltar tres obres d'estrena. D'una banda, Corpus 2016, un ball de gegants de Jordi Pagerols; i, d'altra banda, Temes de Queralt i Patum, de Roger Belmonte, i Centenaris, de Sergi Cuenca, amb melodies de Patum i Queralt. Al repertori s'hi afegirà Pompa i Circumstàncies, de Robert Agustina, estrenada fa uns quants anys, l'Himne de la Coronació de Queralt i sardanes de temàtica queraltina. A la segona part, com sempre, s'interpretarà un salt de Patum amb els arranjaments de Joan Baptista Lambert. Sense avançar-ne cap detall, Cuenca ha assegurat que el concert de dissabte inclourà "algunes sorpreses".

Esperen que enguany no plogui, però han remarcat que si plou, el concert es traslladarà al pavelló d'esports, i no al teatre municipal.