Manrusionica és "un festival petit i de qualitat, amb encant i urbà", assegura Alfons Rodríguez, una de les ànimes del festival de música electrònica de Manresa. L'esdeveniment, que va descobrir una nova manera de veure la façana de la Seu des de la plaça de la Reforma amb les viodeprojeccions, aposta, en la seva sisena edició, la que se celebrarà el proper 2 de juliol, per "potenciar encara més la imatge de la ciutat". De fet, David Brossa, un altre dels impulsors, va anunciar ahir que, sumant-se a la campanya municipal "Et porto al cor", "farem bategar la Seu", sense acabar d'especificar com, i que, amb la col·laboració de Videoacústica, les videoprojeccions encara seran més espectaculars.

També van triar ahir un espai emblemàtic, el carrer del Balç, per fer la presentació d'aquesta edició. I els vídeos per mostrar el cartell d'artistes s'acompanyaven amb imatges d'altres indrets amb encant de la ciutat. D'entre la quinzena d'artistes destaca Henry Saiz. "Estem contents de portar un talent així", va dir Rodríguez, que va admetre que potser els noms no són gaire coneguts però "n'hi ha que estan en plena pujada i alguns ja ho han petat", com M.A.D (que ja van actuar ahir) i Begun.

L'alcalde, Valentí Junyent, va agrair-los el fet "de potenciar espais de la ciutat amb l'actiu de la música electrònica". I el suport del consistori al festival es va reforçar amb la presència de dos regidors més: Anna Crespo, de Cultura i Joventut, i Joan Calmet, de Turisme i Festes. A l'acte també va participar Jaume Pagès, que va animar els impulsors del festival en els seus inicis i que és un dels socis de cerveses La Brava, patrocinador principal d'aquesta edició.