Els Giovinetto van sortir aquest diumenge a les sis de la tarda a l´escenari de la sala gran del Kursaal amb ganes de despentinar la concurrència. Acompanyats pel quartet elèctric format per Isaac Romagosa (guitarra), Jaume Àvila (baix), Martí Castelló (teclats) i Ramon Castellví (bateria), els berguedans van escollir una versió discotequera de la cançó 'Sugar', de Maroon 5, per presentar en primícia a Manresa el nou format en directe. Tot i que al començament de la peça el cor se sentia en segon pla respecte de la banda i feia l´efecte que alguns cantants no se sentien prou còmodes, de seguida l´equilibri es va restablir.

Els finalistes de la tercera edició d´Oh Happy Day! tenen una virtut que fascina els oients: saber combinar d´una manera intel·ligent la paleta de colors dels solistes amb una capacitat gairebé perfecta per afinar i conjuminar les veus del cor. La segona cançó del recital, 'Everything´s alright', del musical 'Jesus Christ Superstar', va ser una delícia.

Arrels clàssiques

Giovinetto és un cor integrat per cantants amb una sòlida educació clàssica que dediquen el seu temps lliure al pop més melòdic. No és casual que s´hagin format musicalment a la Polifònica de Puig-reig, on van tenir de mestre el traspassat Ramon Noguera.

En el concert d'aquest diumenge, la seva interpretació de 'Lacrimosa', del Rèquiem de Mozart, amb l´acompanyament al piano del director del cor, Marc Font, va demostrar una altra vegada que les arrels del cor s´enfonsen ben endins de la tradició clàssica occidental. Quan les veus van emmudir, el públic, que sol tenir la raó, va omplir la sala fins al sostre d´aplaudiments.

Deixant a part el repertori clàssic, és clar que els gèneres musicals predilectes per als Giovinetto són la cançó popular i el musical. Tant és així, que gairebé tot el programa del concert estava format per peces d´aquesta mena: entre d´altres, van cantar 'Aquest cony de temps', d´Els Pets, 'Hey, soul sister', de Train, 'Who wants to live forever', de Queen, 'Amor particular', de Lluís Llach, 'Paraules d´amor', de Joan Manuel Serrat, 'L´himne dels pirates', de 'Mar i cel', i Jo mai mai, de Joan Dausà (abans d´interpretar aquesta composició, una de les cantants va explicar que en la darrera Festa dels Súpers l´havien cantat amb l´autor).

Sentit de l´humor

Després de la seva experiència televisiva els Giovinetto han après a interactuar amb el públic. Encara que van repartir-se les intervencions entre cançó i cançó, un dels membres del cor més destacats en aquest sentit és David Trias, que en alguns moments fins i tot va fer d´animador del públic.

El toc humorístic, però, el va posar el director. Abans d´interpretar 'Super trouper', d´ABBA, va explicar que, quan estaven aprenent la cançó, deien «suca pa, suca pa» en un dels cors. En arribar el moment d´interpretar aquest fragment, els nois van fixar una mirada còmplice en el públic i van cantar: «tot el camp és un clam».

El cor va agrair al principi del concert que Regió7 els hagi distingit aquest any amb el seu premi per a iniciatives culturals.