Un total de 155 alumnes de 19 conservatoris catalans disputaran aquest cap de setmana a Manresa el 1r Premi al Talent Individual, un guardó musical convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA. El premi, que és el primer que es fa al país d'aquesta magnitud i s'adreça tant a cantants com a instrumentistes, tindrà dues modalitats: el 12è Premi de Música de Cambra Montserrat Alavedra, dirigit a joves músics de grau superior i professionals; i el 1r Premi al Talent individual, dirigit a estudiants de grau professional que cursen estudis reglats als Conservatoris Professionals, Centres Autoritzats de Grau Professional i Centres Integrats de Catalunya, on hi haurà les categories aleví, júnior i jove. Els participants actuaran dissabte al Conservatori de Música de Manresa i diumenge al matí ho faran els quinze finalistes escollits pel jurat.

Tots els actes són oberts a la ciutadania. La cloenda es farà diu-menge a la tarda (18 h) a l'auditori del Conservatori, presentat per l'actriu Anna Alarcón, i inclourà l'actuació del saxofonista Llibert Fortuny. Dijous (19 h), al mateix lloc, Natxo Tarrés oferirà la xerrada Talent o disciplina? Les claus de l'èxit artístic, i s'escoltarà un concert de la Big Band del centre.

Els estudiants han estat seleccio-nats als seus centres de tal manera que, segons el president de l'Associació de Conservatoris de Catalunya, Víctor Santapau, a Manresa es podran veure els millors músics joves del país. "Estic segur que, dels guanyadors, en sentirem a parlar en el futur, ja que la majoria dels millors músics del panorama actual han sortit dels nostres centres", va explicar. La direc-tora de la fundació, Belén Latorre, va dir que s'ha triat Manresa per fer la primera edició per la gran trajectòria musical de la ciutat.