El festival CineFosc de Monistrol de Montserrat inicia aquest dijous la seva tercera edició, per a la qual ha rebut uns 200 curtmetratges a concurs. El jurat de l'esdeveniment, dedicat a gèneres foscos com el thriller, el terror, el negre, la ciència-ficció i la fantasia, ha escollit tretze finalistes, que es poden veure repartits en dues sessions. La gala d'entrega de premis es farà diumenge (18.15 h) al local d'Art i Esplai. El jurat és format pels monistrolencs Xavier Miralles (realitzador dels curts 'Ocho', 'El árbol sin sombra', 'Tierra yerma', '23 de diciembre' i ara treballant en 'El afilador') i Beatriz Montalbán (que també treballa a Totem Producciones, un grup independent format per estudiants de cinema).

Divendres (a les 19 i a les 20.30 h), dissabte (a les 16.30 i a les 18 h) i diumenge (a les 12 i a les 16.30 h) hi ha projeccions al local d'Art i Esplai per veure tots els treballs finalistes. La primera sessió es destina a l'anomenat bloc A, integrat pels treballs següents: 'Hada', de Toni Morales; 'Nada S.A', de Caye Casas; 'Encuentro con mi madre muerta', de Frederic Becquelin; 'Criaturitas', d'Ignasi López; 'Turno de noche', de Vicent Ruiz de León; 'La hora del té', d'Antonio Ledesma; i 'El club de los 27', de Carlos Solano.

El bloc B es podrà veure en les segones sessions i el formen 'Yo no he sido', d'Ángel Ripalda; '3 wise monkeys', de Miguel Ángel Font; 'Burocracia', de Jorge Vico Lara; 'Saying', de David Pareja; 'Vostok', de Miguel Casals; i 'Kübler-ross', de Xavier Pi-juan. Les obres finalistes també es veuran, més endavant, a Sant Vicenç i Castellbell.

D'entre els premis que entrega CineFosc destaca el destinat a directors menors de 25 anys. Aquest premi es va establir l'any passat tenint en compte que el festival bagenc col·labora amb el Tournez Jeunesse de Monistrol-sur-Loire (França), que només accepta a concurs obres d'autors de menys de 25 anys. Les dues poblacions, que estan agermanades, s'intercanvien obres.

A la gala d'entrega de premis també s'atorgarà el premi del concurs FotoFosc, per triar la imatge del cartell de l'edició del 2017. S'hi ha presentat mitja dotzena de concursants, i la jurat és la fotògrafa Maria Llop Perelló.