La presència de Joan Pera en el paper de l'avar de Molière és el plat fort del Toc de Teatre del Kursaal per al darrer quadrimestre de l'any. El muntatge, que es va estrenar el febrer al Goya, obrirà una programació que també inclou Dansa d'agost, El Florido Pensil (Nenes) i El test.

L'avar és un dels títols emblemàtics de la producció dramatúrgica de Molière (1622-1673). Conegut pels seus papers còmics, Joan Pera s'ha posat en aquesta ocasió el vestit auster del ric Harpagon, un dels homes més garrepes i cobdiciosos de la literatura universal. El muntatge, dirigit pel calafí Josep Maria Mestres, en versió de Sergi Belbel, disposa d'un repartiment extens i de qualitat, amb Manu Fullola, Júlia Barceló, Ricard Farré, Josep Minguell, Elena Tarrats, Alba Florejachs, Manel Dueso, Òscar Castellví i Xavi Francés. La comèdia es podrà veure al Kursaal els dies 24 i 25 del proper mes de setembre.

La segona cita de la temporada passarà per Manresa els dies 15 i 16 d'octubre. Dansa d'agost és una producció de La Perla 29, que ha fet temporada recentment a la Biblioteca de Catalunya. El record de la versió que Pere Planella va dirigir el 1993 al Lliure, i que va fer un bolo al Conservatori, encara és ben viu. El nou muntatge que dirigeix Ferran Utzet posa novament d'actualitat la història de cinc germanes solteres d'entre 30 i 40 anys en un poblet d'Irlanda el 1936. Màrcia Cisteró, Nora Navas, Marta Marco, Montse Vellvehí i Clara de Ramon formen el pòquer d'actriu que encarnen els rols principals, secundades per tres intèrprets masculins, Òscar Muñoz, Albert Triola i Ramon Vila.

Comèdia i sàtira es combinen a El Florido Pensil, una crítica de l'escola franquista que ha tornat als escenaris del Poliorama amb canvi de gènere: Roser Batalla, Victòria Pagès, Mireia Portas, Isabel Rocatti i la igualadina Lloll Bertran són les cinc noietes que pateixen l'absurd adoctrinament de les aules regides per l'ideari nacionalcatòlic. El Florido Pensil es va representar fa vint anys a la Sala Ciutat i al teatre Conservatori, i la versió femenina tornarà a Manresa els dies 12 i 13 de novembre, amb direcció de Fernando Bernués i Mireia Gabilondo, amb adaptació al català de Guillem-Jordi Graells.

La darrera cita del Toc tindrà lloc els dies 10 i 11 de desembre amb l'obra El test, de Jordi Vallejo i direcció de Cristina Clemente. La peça que clourà la programació planteja un dilema de difícil resolució: val més escollir ara 100.000 euros o esperar deu anys i obtenir-ne 1 milió? L'Hèctor i la Paula són un matrimoni amb problemes de diners que es presten a fer un test psicològic creat per la Berta, la companya d'un bon amic de la parella, el Toni. Dolo Beltrán, Clàudia Costas, David Vert i Sergio Caballero són els quatre intèrprets d'un espectacle que atrapa l'espectador en els dubtes d'un home i una dona que, a partir d'un supòsit teòric, acaben destapant els seus secrets més íntims i la vida els pot canviar de cop.