La col·legiata del castell de Cardona va acollir, un cop més, el lliurament dels premis Bages Juvenils de literatura, que arribaven a la 33a edició; i el premi Vila de Cardona de Narrativa Historicollegendària, que ja va per la tretzena edició. La convocatòria, organitzada per Òmnium Bages i l'Ajuntament de Cardona, va rebre un centenar d'obres de joves escriptors, la gran majoria, del Bages. L'acte, que va ser presidit per l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch; el vicepresident tercer del Consell Comarcal, Josep Canals; i el president d'Òmnium Bages, Jordi Corrons, va incloure l'actuació del duet Filferro, i s'hi va presentar la publicació que recull els 16 treballs seleccionats en la convocatòria d'enguany.

Pel que fa a poesia, el guanyador en la categoria de fins a 15 anys va ser Pol Meca Alba, de Cardona, amb Les quatre estacions. Les obres finalistes van ser La bandera catalana, d'Anna Pujol Clotet, de Cardona; i Ets tu: primavera, de Maria Company Muñoz, també de Cardona. En la categoria de 16 a 20 anys, es va premiar l'obra En vers somio el dia que m'estimis, de Jaume Planas Planas, de Manresa. Va quedar finalista Andrea Estebaranz, de Manresa, amb Ressons.

En l'apartat de narrativa, i en la categoria de fins a 15 anys, el jurat va donar el primer premi a Potser, d'Eulàlia Galante Perarnau, d'Avinyó. El treball finalista va ser Vaig conèixer una bèstia, de Marta González Pérez, de Manresa. En la categoria de 16 a 20 anys, el jurat va premiar Digue'm que m'estimes encara que sigui mentida, de Clàudia Vallecillos Pinos, de Navarcles; i va considerar finalistes les obres Batecs de primavera, de Maria Torras Pérez, de Manresa; Papallona, de Núria Camprubí Pujol, de Manresa; i Rectes paral·leles, de Júlia Farré Barbens, també de Manresa.

En l'apartat de narrativa historicollegendària, en la categoria de fins a 15 anys, l'obra guanyadora va ser Trenta dies... una vida, d'Èlia León Simon, de Cardona; i la finalista, El roure del mig del bosc, de Laia Costa Viladrich, de Cardona. En la categoria de 16 a 20 anys, el premi va ser per a Històries bèsties, de Judit Farré Badia, de Manresa. Hi va haver dos finalistes: Carta a Joan Poch Sardà, de Pol Torres Vila, de Manresa; i I si el destí vol tornaré a trobar la meva lluna, de Najale Chouiekh Bougrine, de Manresa.