El passat divendres 17 de juny es va presentar el primer teaser de la pel·lícula Pàtria. La llegenda d'Otger Cataló i els 9 barons de la fama produïda per Dejavu Films en co-producció amb Capaneida Films. El rodatge del film dirigit per Joan Frank Charansonnet va finalitzar el passat abril al Castell de Requesens desprès de dos mesos de filmació al Berguedà, Solsonès i Alt Empordà. Paral·lelament es va donar el tret de sortida a una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami amb l'objectiu de finançar part de la post-produccció del llargmetratge.

Pàtria és un cinta d'èpica popular catalana amb pinzellades fantàstiques que narra la llegenda d'Otger Cataló una història que (com indica el cognom del protagonista) parla dels propis orígens de Catalunya. Segons el seu director "el film pretén refermar la identitat catalana des d'un punt de vista èpic, fent una mirada als orígens des d'una nova òptica". La pel·lícula va endavant i enrere entre els segles XV i VIII tot explicant el primer referent històric escrit sobre la llegenda d'Otger Cataló que fou transmesa oralment al monjo benedictí Pere Tomic l'any 1433 al Monestir de Sant Llorenç (Berguedà).

El repartiment de Pàtria està encapçalat per primeres figures de l'audiovisual català com Boris Ruiz, Miquel Sitjar, Miquel Gelabert, Àngels Bassas, Joan Massotkleiner, Ali El Aziz, Martí Peraferrer Vayreda i el propi Joan Frank Charansonnet. El pressupost d'aquest film ha estat de 250.000 euros de capital privat a data actual no ha rebut cap tipus de subvenció ni ajuda pública però sí que ha comptat amb la col·laboració logística de molts ajuntaments del Berguedà, Solsonès i l´Alt Empordà. També hi va participar la companyia experta en recreacions històriques Alma Cubrae, 80 especialistes en lluita medieval i 15 dels millors experts a cavall del país.