El festival de música de petit format VinyaSons, centrat inicialment als cellers del Penedès, es va ampliar l'any passat cap al Bages, a l'Oller del Mas. Enguany, l'increment territorial continua. D'aquesta manera, l'esdeveniment s'iniciarà i es clourà a la comarca bagenca, ja que s'hi suma el celler Abadal. A més, també hi haurà actuacions al Priorat i a l'Empordà. En total, el VinyaSons d'enguany inclourà 13 espectacles en 13 cellers a càrrec de set grups musicals, entre els quals la cantant santjoanenca Celeste Alías.

El festival, que uneix la música amb el vi i la gastronomia, s'iniciarà l'1 de juliol al celler Abadal, a Avinyó, amb una actuació del Quartet Mèlt, que ofereix un repertori que combina música antiga i moderna. La cloenda tindrà lloc al manresà Oller del Mas, el 5 d'agost. En aquest cas l'actuació anirà a càrrec de Gemma Humet & Pau Figueres. Cantant i guitarrista són els recents guanyadors del premi Enderrock per votació popular al millor disc de cançó d'autor per l'àlbum Si canto enrere.

Pel que fa a Celeste Alías, posarà la seva veu de blues i jazz en tres concerts del festival, acompanyada de l'String Quartet. Seran els dies 2 de juliol, al celler Clos Figueras del Priorat; 23 de juliol, a Can Bas; i el 29 de juliol, a Torreblanca, en aquests dos darrers casos al Penedès. El pianista Marco Mezquida i la cantant portuguesa Sofia Ribeiro, l'Aupa Quartet, la mezzosoprano Anna Alàs i el compositor i pianista Albert Guinovart i la formació catalanoandalusa Las Migas completen la nòmina d'artistes.

Tots els concerts s'acompanyen de visita als cellers i tast gastronòmic. La creativitat serà del jove xef Ferran Sogorb, cap de cuina de l'INS, Escola d'Hostaleria, Turisme i Indústries Alimentàries de Barcelona.