Encara no està lligat, però la intenció dels integrants de la Comissió Any Planes és celebrar un acte de record a l'indret de la carretera de l'Arrabassada on el periodista va ser assassinat el 24 d'agost del 1936. El col·lectiu té pensat col·locar una placa en aquest punt dels afores de Barcelona, en un acte que ha de tenir la col·laboració del Memorial Democràtic i que s'ha de celebrar justament 80 anys després dels luctuosos fets.

L'altra cita de l'agost amb l'Any Planes és l'itinerari pels escenaris manresans del reporter que s'ha de celebrar durant la propera Festa Major, en el marc del cicle de Visites a la Manresa Desconeguda. El periodista va néixer al carrer de la Canal (una via que uneix el Born amb el carrer Nou), i la intenció dels organitzadors és fer una ruta per aquest i altres espais de la ciutat que van formar part de la biografia de Planes.

Posteriorment, hi ha previstes diferents xerrades que mostraran el vessant polifacètic de la trajectòria de Josep Maria Planes, una exposició, actes literaris, la dramatització de l'obra Nits de Barcelona i el reconeixement per almenys dos terços del ple municipal del periodista com a nou integrant de la Galeria de Manresans Il·lustres.