Gairebé 400 infants de dos anys de setze escoles bressol i llars infantils de Manresa i el Bages assistiran aquest diumenge al Kursaal per participar en la vuitena edició del projecte 'ReXics'. Per primera vegada el servei educatiu del teatre oferirà un espectacle de producció pròpia, en sessió doble, sota el nom de 'Bada botó'. Es tracta d´un espectacle pensat per a infants de dos anys, en què els alumnes estan asseguts dalt de l´escenari seguint el concert, mentre els músics toquen els seus instruments a la seva vora. Durant els 45 minuts aproximats de durada de l´espectacle, els infants són els oients, però a la vegada esdevenen part important de l´espectacle, perquè des de la platea del teatre les famílies i espectadors poden seguir els seus moviments, les seves petites intervencions i comprovar com són capaços d´escoltar amb atenció les peces musicals que es proposen.

El muntatge que proposa el servei educatiu del Kursaal és ´Bada botó´, un espectacle de producció pròpia encarregat expressament a un equip de músics i pedagogs musicals, coordinats per Anna Vega i Marta Canellas. Amb ´Bada botó´ es pretén que els nens i nenes coneguin diferents estils de música i participin de manera més activa en cada escena.

A l´escenari hi haurà quatre músics i una ballarina. L'argument és una ballarina que ha perdut un botó del seu vestit, i sense aquest botó no li va bé de ballar. Cada peça musical l´acompanyarà a buscar aquell botó per diferents espais, a través de melodies i ritmes diferents i s'espera que els menús l'ajudin a trobar-lo.

Per preparar l´espectacle, els mestres participants en el projecte han assistit a una sessió de formació en què es van donar les pautes del treball previ que han fet amb els seus alumnes, per tal que els infants estiguin familiaritzats amb les peces musicals de l´espectacle.

Les entrades per a l´espectacle es poden comprar a les taquilles del Kursaal, per telèfon i per internet i tenen un preu de vuit euros.