Rupits, el grup gironellenc immers en la fase final del prestigiós concurs musical Sona 9, segueix avançant amb pas ferm i ha aconseguit una nova fita; entrar a la gran final de l'anomenat Premi Popular 2016.

Els berguedans han acabat segons en les votacions fetes pels seguidors a les xarxes socials i lluitaran aquest dijous 9 de juny a partir de les 20:00 h a l´Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona per un suculent premi, tocar en directe al Canet Rock.

Dijous, els de Gironella s'enfrontaran a tres grups més per aconseguir escampar la seva alegria en un dels escenaris més importants del panorama musical català. Per fer-ho, necessiten l'ajuda del públic altra vegada.

La final en directe, amb la participació de les quatre formacions més votades, acabarà també amb votació popular, és a dir, el grup que agradi més al públic assistent a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm s'emportarà el premi de tocar en un escenari somiat, al Canet Rock, el dissabte 2 de juliol, i a més, oferirà un concert promocional al Centre Cultural Blanquerna de Madrid, dins el cicle Sona9.

Per afrontar aquest nou repte i aconseguir l'objectiu, els Rupits necessiten més suport popular que mai i per això han preparat un bus gratuït per als seus seguidors i persones que vulguin anar al concert. L'autobús sortirà de Gironella el mateix dijous i la banda demana màxima col·laboració, ja que a més del bus i de poder-los ajudar, tindran l'entrada, dues consumicions al concert i el plaer d'escoltar bona música.

Tot aquell que hi estigui interessat en assistir pot trobar més informació a la seva pàgina de Facebook.

Els grups que han obtingut més vots del públic en la classificació del Premi Popular i s´han guanyat el dret d´actuar a la final han estat: Miaú (rumba-reggae, Vilafranca del Penedès) amb 361 vots, Rúpits (soft rock, Gironella) amb 233 vots, Paper de Plàstic (pop, Barcelona) amb 182 vots, i Retirada! (post-rock, Barcelona) amb 159 vots.

La classificació final del premi per Votació Popular 2016:

1) Miaú 361 vots

2) Rúpits 233 vots

3) Paper de Plàstic 182 vots

4) Retirada! 159 vots

5) Chet 125 vots

6) El Fugitiu 125 vots

7) Lakaste 44 vots

8) Geografies 13 vots

9) Carlovich 11 vots

10) Iuh 11 vots

11) La Mala Fi 7 vots

12) Lafebre 1 vot

El grup El Fugitiu, de Manresa, s'ha quedat a les portes d'entrar a la final. Un total de 1.279 persones han participat al Premi per Votació Popular a les xarxes socials del concurs.