Rupits, el grup gironellenc immers en la fase final del prestigiós concurs musical Sona 9, segueix avançant amb pas ferm i ha aconseguit una nova fita; entrar a la gran final de l'anomenat Premi Popular 2016.

Els berguedans han acabat segons en les votacions fetes pels seguidors a les xarxes socials i lluitaran aquest dijous a partir de les 20 h a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona per un suculent premi, tocar en directe al festival Canet Rock.

Els de Gironella s'enfrontaran a tres grups més per aconseguir escampar la seva alegria en un dels escenaris més importants del panorama musical català. Per fer-ho, necessiten l'ajuda del públic altra vegada.

La final en directe, amb la participació de les quatre formacions més votades, acabarà també amb votació popular, és a dir, el grup que agradi més al públic assistent a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm s'emportarà el premi de tocar en un escenari somiat, al Canet Rock, el dissabte 2 de juliol i, a més, oferirà un concert promocional al Centre Cultural Blanquerna de Madrid, dins el cicle Sona9.

Per afrontar aquest nou repte i aconseguir l'objectiu, els Rupits necessiten el suport popular i per això han preparat un bus gratuït per als seus seguidors i persones que vulguin anar al concert. L'autobús sortirà de Gironella i els que s'hi apuntin tindran l'entrada i dues consumicions gratuïtes.

Els grups que han obtingut més vots del públic en la classificació del Premi Popular i s'han guanyat el dret d'actuar a la final han estat: Miaú (rumba-reggae, Vilafranca del Penedès) amb 361 vots, Rupits (soft rock, Gironella) amb 233 vots, Paper de Plàstic (pop, Barcelona) amb 182 vots, i Retirada! (post-rock, Barcelona) amb 159 vots.

El grup El Fugitiu, de Manresa, ha quedat a les portes d'entrar a la final. Un total de 1.279 persones han participat al Premi per Votació Popular a les xarxes socials del concurs, que organitzen la revista Enderrock, iCat.cat i Televisió de Catalunya.