L'Estival de Jazz posarà música festiva al Vadefoodies, que s'amplia d'un a dos dies

El certamen jazzístic s'inicia avui, amb dos músics nord-americans
La proposta de tendències gastronòmiques es farà l'1 i el 2 de juliol

09.06.2016 | 00:00
Presentació del festival Vadefoodies, a càrrec de l´organització i polítics

L'Estival de Jazz d'Igualada arrenca avui (22 h) la seva quarta edició amb un concert a l'InQuiet a càrrec de dos músics nord-americans, RJ Miller i Tom Warburton. Després d'anys d'explorar l'escena jazzística de Nova York i Chicago, s'instal·len a Barcelona, i a la capital de l'Anoia hi presentaran Ronald's Rythm, el debut en solitari del bateria RJ Miller que Warburton acompanya amb l'electrònica.
La desena de propostes jazzístiques de l'Estival, la majoria a l'aire lliure, s'allargaran fins al 2 de juliol, perquè, per segon any consecutiu, s'acomiadarà en el marc del festival gastronòmic Vadefoodies, que s'amplia d'un a dos dies. Per al Vadefoodies, que se celebra al Museu de la Pell, l'Estival ha programat música festiva. El swing de Swingbirds Trio serà el protagonista del divendres 1 de juliol, i els Dixieland Preachers animaran la nit del dissabte 2 de juliol, que es clourà amb els populars The Rigodonians, que oferiran una sessió de DJ amb funk, calypso, bossa, soul i rythm & blues...
El festival de tendències gastronòmiques Vadefoodies, que es va presentar ahir, arriba a la segona edició amb el repte de créixer en nombre de visitants. L'any passat va rebre 4.000 persones.

Mercat de vins de taller
Com a novetat principal, Vadefoodies incorpora el primer mercat de vins de taller del país amb representació de les onze DO catalanes. Segons va detallar Joan Fontanella, president de l'entitat organitzadora, els cellers hi portaran els vins més experimentals, que encara no han sortit al mercat. El festival oferirà també conferències, a càrrec del cuiner peruà Pablo Ortega, la coach nutricional Núria Roura o el dissenyador català Claret Serrahima, entre d'altres.
El festival, que es tornarà a celebrar al Mercat de la Pell, al barri del Rec, disposarà de dos espais diferenciats: les sales interiors, que es dedicaran a les conferències, i la zona exterior, que es destinarà a les degustacions gastronòmiques i les activitats culturals. El certamen arrencarà el divendres a la tarda amb el prestigiós forner Xevi Ramon, que oferirà una xerrada i degustació al voltant del pa. El seguiran altres conferències, com la del cuiner peruà Pablo Ortega, que parlarà de la cuina de fusió del Perú; o la del director de l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, Olivier Fernández, que parlarà sobre la transformació de la xocolata. En total, més d'una quinzena d'activitats, entre xerrades, degustacions i concerts.
En paral·lel, la Jove Cambra Internacional d'Igualada organitzarà el mateix dissabte 2 de juliol una matinal dedicada a l'emprenedoria gastronòmica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema