Macaco i Luis Eduardo Aute, entre les propostes musicals per la nova temporada del Kursaal

Tota la programació de música es posarà a la venda el dimarts, 5 de juliol a les 18h a taquilles i a la pàgina web

18.06.2016 | 07:42
Macaco i Luis Eduardo Aute, entre les propostes musicals per la nova temporada del Kursaal

La programació de música de la Sala Gran del Kursaal per la propera temporada ja està a punt, amb més d´una vintena de propostes de diversos estils i gèneres, per arribar a un ventall ampli de públics.

Un concert de l´Orquestra de Guitarres de Barcelona (18 de setembre) obrirà la programació de clàssica d´aquesta tem porada a la sala gran, que continuarà amb la interpretació d´obres de Mozart i Beethoven a càrrec de l´Orquestra Unesco Barcelona (2 d´octubre). L´Orquestra del Montsalvat, sota la direcció d´Edmon Colomer també pujarà a l´escenari de la sala gran per interpretar les Simfonies 5 i 6 de Beethoven (23 octubre). I el 18 de desembre tindrà lloc l´estrena de ´La rebotiga de l´òpera´, el segon concert de Simfonova del projecte engegat pel periodista Marcel Gorgori. L´Escolania de Montserrat debutarà al Kursaal en un concert coorganitzat amb el Servei d´Acompanyament en el Dol de la Catalunya Central el 23 de desembre. I el tradicional concert de Cap d´Any de la UMB (1 de gener) i el de celebració dels 15 anys del violinista libanès d´origen Ara Malikian (7 de gener) tancaran la programació de clàssica.

Per la sala gran també hi passaran aquesta tardor Macaco, que presentarà el seu àlbum ´Comando tierrasemilla´ (19 de novembre), els Esclat Gospel Singers amb el seu espectacle de celebració dels 15 anys de carrera (27 de novembre) i Luis Eduardo Aute i el seu ´Gira Luna´ (9 de desembre). El 23 de setembre pujarà a l´escenari de la sala gran el reconegut grup de música celta gallec Luar Na Lubre, programat en col·laboració amb els responsables del cicle D´Arrel i que serà un preludi d´excepció de la propera edició de la Fira Mediterrrània que tindrà lloc del 6 al 9 d´octubre. El 12 d´octubre es presentarà també a la sala gran´ ´7 textures vives´, un muntatge interdiciplinar de dansa, cobla, poesia... que forma part dels actes del 65è aniversari del Grup Sardanista Dintre el Bosc.

També a la sala gran podrem veure concerts de la Fira Mediterrània; a més a més dels de Sopa de Cabra (9 de setembre), Manel (11 de novembre) i Antonio José (22 d´octubre), que ja tenim a la venda.

Nou cicle D´Arrel a la sala petita del Kursaal

Com a novetat d´aquesta temporada, la sala petita del Kursaal acollirà concerts del Circuit Folc que fins ara programava l´espai D´Arrel del carrer Sobrerroca de Manresa. Per començar es podrà escoltar un concert del cantautor Jordi Batiste el dissabte 5 de novembre, i un de la formació emergent formada per Maria Arnal i Marcel Bagés, que remesclen melodies tradicionals a partir de fonoteques digitalitzades, el dissabte 3 de desembre.

Com en la temporada passada, la sala petita també acollirà dos concerts del cicle El Club de la Cançó, en aquest cas, el de Falsterbo de Montserrat Domènech i Eduard Estivill (22 de setembre) i el del cantautor basc Gorka Knörr (24 de novembre). A part d´aquests 4 concerts, a la sala petita aquesta temporada també hi presentaran disc Guillem Roma amb el duet format per Santi Serratosa i Mariona Castells (14 d´octubre); a més a més de Celeste Alias, que presenta el seu treball dedicat a Montserrat Abelló ´Tot sembla tan senzill´ (20 d´octubre); i el debut com a cantautor del guitarrista Santi Careta, amb el seu treball ´Els ocells i l´stereo´ (3 de novembre).

I dins del cicle ¾ de Música protagonitzat per alumnes i exalumnes del Conservatori de Música de Manresa a l´auditori de l´Espai Plana de l´Om, es podrà tornar escoltar un concert del jove pianista Xavier Ricarte (16 d´octubre), un trio de jazz integrat per Roger Santacana-piano, Jordi Blanes-baix i Josep Cordobés-bateria (13 de novembre) i el duet de cello i piano format per Maria Coll i Marc Pusó (11 de desembre).

A la venda el 5 de juliol a les 18:00 h

Les entrades per a tots aquests espectacles es posaran a la venda el dimarts, 5 de juliol a les 18h a les taquilles del Kursaal, i per internet (www.kursaal.cat). Les entrades del concert de Sopa de Cabra, Manel i Antonio Orozco ja són a la venda.

TOC DE MÚSICA

Divendres, 9 de setembre – 21h: Sopa de Cabra – ´Cercles´
Diumenge, 18 de setembre – 18 h: Orquestra de Guitarres de Barcelona
Dijous, 22 de setembre – 21 h: Falsterbo –El Club de la Cançó
Divendres, 23 de setembre 21 h: Luar Na Lubre – ´Extra mundi´
Diumenge, 2 d´octubre - 18 h: Orquestra Unesco de Barcelona
Dimecres, 12 d´octubre – 18 h: 7 textures vives – cobla dansa, poesia...
Dijous, 13 d´octubre – 21 h: Guillem Roma i Santi Serratosa Duet
Diumenge, 16 d´octubre 18 h: Xavier Ricarte – piano - ¾ de Música
Dijous, 20 d´octubre 21 h: Celeste Alias – ´Tot sembla tan senzill´
Dissabte, 22 d´octubre – 21 h: Antonio José
Diumenge, 23 d´octubre – 18 h: Orquestra del Montsalvat
Dijous, 3 de novembre - 21 h: Santi Careta – ´Els ocells i l´stereo´
Dissabte, 5 de novembre – 21 h: Jordi Batiste – Cicle D´Arrel
Divendres, 11 de novembre - 21 h: Manel – ´Jo competeixo´
Diumenge, 13 de novembre – 18 h: Trio de jazz – ¾ de Música
Dissabte, 19 de novembre 21 h: Macaco – ´Comando tierrasemilla´
Dijous, 24 de novembre 21 h: Gorka Knörr - El Club de la Cançó
Diumenge, 27 de novembre 18 h: Esclat Gospel Singers – 15 anys
Dissabte, 3 de desembre 21 h: Maria Arnal i Marcel Bagés – Cicle D´Arrel
Divendres, 9 de desembre – 21 h: Luis Eduardo Aute
Diumenge, 11 de desembre – 18 h: Maria Coll & Mac Pusó - ¾ de Música
Diumenge, 18 de desembre – 18 h: La rebotiga de l´òpera – Simfonova
Divendres, 23 de desembre – 21 h: L´Escolania canta per la solidaritat
Diumenge, 1 de gener – 19 h: Concert de Cap d´Any – Unió Musical del Bages UMB
Dissabte, 7 de gener - 21 h: Ara Malikian - Gira 15 anys

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema