L´escriptor manresà Joan Jordi Miralles (Osca, 1977) ha guanyat el premi Marian Vayreda de prosa narrativa, l´any en què aquest guardó, el principal dels Premis Literaris Ciutat d´Olot, compleix el mig segle. Miralles ha estat reconegut per l´obra La intimitat de les bèsties. L´Editorial Empúries publicarà l´obra i l´autor rebrà, a més, 10.000 euros.

La intimitat de les bèsties és un recull de contes els quals, a través d´una narrativa molt sintètica de diàlegs contundents i tallants, explica la vida d´una sèrie de personatges que podrien ser qualsevol persona. Cada conte té un punt de misteri que es resol al final. L´obra projecta una visió del món descarnada i real.

Els Premis Literaris Ciutat d´Olor també inclouen el Premi Joan Teixidor de poesia, que ha estat per a Carme Cruelles Rosales (Sant Carles de la Ràpita, 1971) i el seu recull de haikus Delta; i el Premi de Novel·la Juvenil, que s´ha entregat a Francesc Puigpelat (Balaguer, 1959) per L´àliga perduda dels nazis. En aquesta edició s´han presentat 146 obres als premis olotins: 59 al Marian Vayreda; 71 al Joan Teixidor; i 16 al de Novel·la Juvenil.

Miralles va presentar a principis de mes l´obra de teatre Els nens feliços (Les Males Herbes) a la llibreria Papasseit de Manresa.