El cicle BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló, un dels més importants del món d'aquest gènere, exhibeix i posa a competició cada any els millors films a escala mundial sobre activitats relacionades amb la muntanya i la natura. Avui (20-22 h), el Centre Excursionista Comarca del Bages organitza a Manresa l'exhibició de 2 de les pel·lícules del festival en el marc de la seva 34a edició. S'hi podran veure The Mont Rebei Project i Jeff Lowe's Metanoia.

La projecció de les dues pel·lícules escollides, premiades en l'edició del 2015, es durà a terme a l'auditori de la Plana de l'Om. L'entrada és gratuïta.

The Mont Rebei Project, de Vladimir Cellier (França, 2015), és un documental que segueix tres equips dedicats al salt B.A.S.E. amb corda al congost de Mont Rebei. La proposta és superar el rècord mundial de caiguda lliure en aquesta modalitat, que requereix una acurada preparació de tot el sistema de cordes i seguretat.

La segona proposta és Jeff Lowe's Metanoia, de James Aikman (Estats Units, 2014). La metànoia és la revisió del propi pensament i és el nom que va posar Jeff Lowe a la via que va obrir en solitari a la cara nord de l'Eiger i que li va provocar una profunda transformació interior. Actualment, Lowe té una malaltia degenerativa que l'obliga a anar amb cadira de rodes.