Valentí Oviedo (Manresa, 1977) serà el nou gerent de l'Institut de Cultura de Barcelona. Així ho va anunciar aquest dimecres el tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació de l'Ajuntament barceloní, Jaume Collboni, que va assenyalar que és una decisió presa "amb l'esperit de donar oportunitats a la nova fornada de gestors culturals".

Oviedo va ser gerent del teatre Kursaal de Manresa entre els anys 2008 i 2013, moment en què va deixar l'equipament manresà per fer-se càrrec de la gerència de l'Auditori de Barcelona. El manresà ocuparà una plaça que estava vacant des de fa més d'un any.

El nomenament del manresà ha anat acompanyat de les confirmacions de Berta Sureda en la seva feina a l'ICUB, organisme que fins ara dirigia; i de Xavier Mercadé com a assessor personal del tinent d'alcalde, després del seu frustrat nomenament com a comissionat de Cultura. Creat el 1996, l'ICUB aplega totes les funcions municipals en cultura a partir de la fusió de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament, de l'Institut Municipal Barcelona Espectacles i del Centre gestor de museus.

Oviedo és actualment gerent del Consorci de l'Auditori i l'Orquestra, i responsable de les funcions de direcció, financeres i artístiques de l'equipament, amb una programació al voltant de la música moderna, l'OBC, i propostes d'Escenes i programes educatius, entre d'altres. També ofereix esdeveniments a la ciutat com l'OBCinema o OBCPlatja.

El manresà és llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i té formació directiva en MBA, IESE i el postgrau en Control de Gestió. Ha col·laborat com a docent en Finances i Màrqueting en el Màster de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), i ha estat membre de la junta de l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural, i de l'Associació Cultural El Galliner de Manresa.