El concurs internacional Play Music Stop Violence BCN 2016, un certamen organitzat per la Comunitat de Sant Egidi, Joves per la Pau i Sounds for Peace que es va celebrar dissabte passat al vespre al teatre del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), va tenir enguany un marcat accent manresà. I és que dels tres premis que es van repartir, dos van ser per a grups de la capital del Bages.

Concretament, el conjunt Mànepi -format per Laia Puig, Júlia Plaja i Xavier Serra- va guanyar el guardó a millor lletra amb el tema Pas a pas. Per la seva banda, el grup Arlet, amb Albert Sancristòfol, Maria Oliva i també Xavier Serra, que es presentava per partida doble, es va endur el premi general Play Music Stop Violence 2016 com a millor cançó amb Somnis perduts. El premi per aclamació popular va ser per als barcelonins Peace Keepers.

Els dos conjunts manresans havien presentat les seves cançons originals al certamen, que les va penjar a la pàgina web juntament amb les dels altres participants. Les votacions populars ja havien començat setmanes abans de la final de dissabte a través de les xarxes socials, i aquest dissabte va ser un jurat format per professionals del món de la música qui va atorgar els dos guardons que no depenien del públic.

El concurs internacional Play Music Stop Violence, que reivindica la música com una eina per canviar el món i deixar enrere la violència, premia les creacions dels joves posant especial èmfasi en el missatge i la posada en escena. En la final d'aquest any es van poder sentir cançons sobre els refugiats, la pau, les injustícies, els somnis i els prejudicis.