El Teatre Municipal de Berga va quedar petit, diumenge, en l'estrena de Queralt! Un petit musical. Més de 700 persones van assistir a la funció que va omplir a vessar el teatre de la capital berguedana, fins i tot va deixar espectadors a fora.

120 cantaires i 30 alumnes de l'Escola Municipal de Música de Berga, acompanyats dels actors Ferran Pujols, Anna E. Puig, Marc Corominas, Tanit Venturós i Clara Urgelés van donar vida als personatges de la història inspirada en Queralt. El text i les lletres de les cançons són obra de Xavier González-Costa i la música, també inèdita, ha estat composta per Robert Agustina. Els dos berguedans, que s'han encarregat també de la direcció escènica i musical del muntatge, valoraven molt positivament l'estrena. Primerament per la bona resposta que ha tingut el públic amb el projecte i, per altra banda, "pel bon resultat qualitatiu". Segons González-Costa, els joves intèrprets van saber traslladar al públic els sentiments envers Queralt que buscaven els autors.

El director de l'Escola Municipal de Música de Berga, Xavier Llobet, també ha valorat molt positivament la bona rebuda de l'espectacle, després de mesos de feina per a la seva preparació. "Els alumnes s'han agafat el projecte amb moltes ganes i il·lusió", assegura. Diumenge es va posar a la venda el conte que s'ha editat amb il·lustracions de la berguedana Bet Calderer i que també inclou un disc amb les cançons.

Després de l'èxit de l'estrena, els impulsors del projecte estudien la possibilitat de repetir el muntatge en els propers mesos. Tot i que de moment no s'ha pres cap decisió en ferm, totes les parts implicades tenen ganes de programar una nova data per representar-lo.