El trio manresà Toquem Fusta s'ha proclamat guanyador del concurs de música jove Ressò 2016, organitzat per les Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC) a la Catalunya Central. El premi consisteix a tocar a l'Acampada Jove 2016, que se celebrarà del 14 al 16 de juliol a Montblanc. Els Toquem Fusta s'afegeixen als grups de música jove provinents d'altres territoris de Catalunya que s'han guanyat tocar al festival organitzat per les JERC.

Toquem Fusta, trio integrat per Ricard Cots (guitarra), Àuria Iglesias (violí) i Berta Sala (veu), van ser escollits guanyadors per votació popular, entre el centenar llarg de persones que van assistir al concert celebrat dissabte passat a la sala Stroika de Manresa. Concretament, els Toquem Fusta van aconseguir 62 vots. Els altres grups concursants van ser Crònics, que va aconseguir 48 vots; i els Pol Nord, que es van quedar amb 20. Els organitzadors han destacat l'alt nivell musical que van demostrar els tres grups que van actuar, i també dels que es van presentar al concurs i no van ser seleccionats per interpretar la seva música en directe. Les JERC a la Catalunya Central també agraeixen la col·laboració de la Stroika per acollir el concert del concurs.

El grup guanyador, format el 2014 per tres estudiants del Conservatori de Música de Manresa, fa versions d'estils musicals molt variats, des del pop a la rumba. Pel que fa a Crònics, d'Aguilar de Segarra, és un grup que barreja reggae, ska, funk i swing amb un toc còmic i irònic. Són Pau Gros (veu), Nil Saladich (bateria), Oriol Gasulla (teclats), Marc Riera (baix), Albert Serrano (saxo i veus) i Martí Aliaguilla (guitarra i veus). Pel que fa als vigatans Pol Nord, fan pop-rock català.