La revetlla de Sant Joan es podrà viure avui a Igualada a ritme de rumba amb els concerts dels grups Sabor de Gràcia, 9 Son i els anoiencs Terratombats, a partir de les 23.30 h a la plaça Pius XII amb entrada gratuïta. El nou festival RumbaFest té caràcter itinerant i completa les actuacions nocturnes amb diverses activitats relacionades amb el gènere musical protagonista de la vetllada.

La jornada s'iniciarà a les 18 h amb l'actuació de Landry el Rumbero, un concert pensat perquè en gaudeixin tant els petits com els grans. Fins a les 21 h, hi haurà tallers i activitats diverses relacionades amb la rumba, i dues hores i mitja després s'iniciarà la traca final amb el RumbaFest.

La terra, l'humor i l'accessibilitat a tot tipus de públic marquen la proposta de Terratombats, una formació anoienca nascuda el Sant Jordi del 2008 que ja acumula cinc treballs discogràfics i més d'un centenar de concerts arreu de la geografia catalana. A més, la banda, que té la seva seu a la Llacuna, va obtenir el Premi Enderrock al millor directe el 2012 i el guardó al millor disc el 2013.

Sabor de Gràcia, per la seva banda, és un dels grups senyera de la rumba catalana, amb més de dues dècades de vida que combina l'essència i la fusió. El tercer grup serà 9 Son, una formació nascuda el 2010 que ofereix una proposta basada en la barreja.