La infatigable capacitat organitzativa de les Joventuts Musicals de Moià escriu un nou episodi aquest dissabte amb la jornada inicial del cicle El Moianès Sona, que té com a principal novetat els escenaris naturals on es realitzaran els concerts: diverses balmes i coves de la comar-ca. Cada vetllada, que començarà a les 6 de la tarda dels dies indicats, tindrà una triple oferta per als assistents: a més de la música, també hi haurà visites comentades als espais i tastos de productes gastronòmics del Moianès. Una combinació llaminera.

La Balma de Fontscalents, al terme de Castellcir, serà demà el primer dels tres paratges naturals on farà parada el cicle. L'aportació musical anirà a càrrec del Duo Bitònic, format per Núria Balcells (violí de cinc cordes) i Anatol Eremciuc (acordió). Els espectadors podran escoltar la interpretació del concert Piazzolla i músiques del món, resultat d'una mescla de sonoritats diverses: melodies moldaves i catalanes, tangos d'Astor Piazzolla, músiques d'Irlanda, França i l'univers klezmer i composicions pròpies.

Quinze dies després, la guitarra prendrà tot el protagonisme amb el concert de José Maria Rubio al Rentador de llana del Roquer, al municipi de Castellterçol. Fill de Granollers, i també destacat intèrpret d'oboè, el concert que oferirà dins d'El Moianès Sona es basarà en obres de Narváez, Mudarra, Tárrega i Falla.

La darrera cita del certamen tindrà lloc a les Coves del Toll de Moià amb l'actuació d'Azahar Ensemble, un quintet compost per Maria Alba Carmona (oboè), Frederic Sánchez (flauta), Gonzalo Esteban (clarinet), Antonio Lagares (trompa) i Maria Jo-sé Garcia (fagot). El grup es va formar en el marc de la Joven Orquesta Nacional de España el 2010, i oferirà el programa Tres segles de quintets de vent, amb obres de Mozart, Reicha i Turina. El conjunt dels tres concerts traça una panoràmica per diferents episodis de la història de la música, que els assistents regaran amb cultura i gastronomia.