L'omnipresent Quartet Mèlt protagonitza avui la primera de les dues jornades de les Vesprades sota l'Alzina, que se celebren un cop més a l'entorn natural de l'arbre centenari d'aquesta espècie que senyoreja al Mas Querol. La cantautora santpedorenca Anaïs Vila serà l'altra estrella de la jornada inicial d'un festival que arriba la primera dècada de vida amb una trajectòria ascendent.

Primeres espases del pop, el rock, el folk i la cançó del país com Gossos, Els Catarres, Els Amics de les Arts, Joan Dausà, Gerard Quintana, David Carabén, Beth, Cesk Freixas, Carles Belda i Anna Roig i l'Ombra de Ton Chien han actuat durant els primers nou anys a les Vesprades, que per inaugurar l'edició del desè aniversari tindrà l'actuació del grup que va guanyar la darrera edició del concurs televisiu Oh Happy Day. La formació integrada per Magalí Sare, Ariadna Olivé, Eloi Fort i Oriol Quitana, que va néixer el 2012, presentarà demà a la nit el seu disc Maletes. Els Mèlt combinen en el seu repertori peces de música clàssica amb composicions modernes.

Per la seva part, Anaïs Vila interpretarà els temes d'Entre els dits, l'àlbum en què, per primer cop, mostra les seves pròpies composicions. Els sentiments són l'ingredient d'unes lletres i unes melodies que parlen d'amor, desamor, amistat i futur. La santpedorenca, vocalista i guitarrista, actuarà acompanyada de Jordi Blanes petit (baix i contrabaix), Josep Cordobés (bateria i percussió), David Garcia (guitarres) i Mateu Peramiquel (teclat).

La segona cita de les Vesprades sota l'Alzina tindrà lloc el dissabte 16 de juliol amb dos plats forts: la unió de Roger Mas i la Cobla Sant Jordi i l'actuació del bisbalenc Carles Sanjosé Sanjosex, que presenta el seu quart disc, Festival.