Després de l’èxit inqüestionable que ‘Buscant el Nemo’ va assolir l’any 2003, Pixar ha apostat per una seqüela on la protagonista és la Dory, el peixet blau incapaç de recordar res passats uns segons. A Estats Units, la pel·lícula s’ha convertit en l’estrena que més diners recapta de la història dels films d’animació, amb 136 milions de dòlars en un cap de setmana. A aquesta estrena, que arribarà doblada al català, s’hi suma ‘The Program’, un biopic basat en el llibre ‘Los siete pecados Capitales’, de David Walsh, que narra la investigació sobre el presumpte dopatge del ciclista Lance Armstrong; i ‘Benidorm mon amour’, una adaptació al cine de l’exitosa sèrie valenciana ‘L’Alqueria Blanca’.

La seqüela de la popular pel·lícula d’animació ‘Buscant en Nemo’ (2003) arriba als cinemes. ‘Buscant la Dory’ narra l’aventura del simpàtic peix blau per trobar els seus pares, als quals recorda en un cop de memòria durant un somni. Dory viatja fins a l’Institut de Biologia Marina de Califòrnia, on va néixer, amb els seus amics Marlin i Nemo. Allà coneixerà nous amics l’ajudaran perquè el problema de curta memòria no impedeixi el retrobament amb la seva família.

Nicholas Stoller repeteix com a director a ‘Malditos Vecinos 2’. Mac (Seth Rogen) i Kelly Radner (Rose Byrne) estan decidits a madurar d’una vegada. L’imminent naixement del seu segon fill els empeny a comprar una casa a les rodalies. Però quan estaven a punt de tancar la venda de l’immoble que volen deixar, la germandat femenina Kappa Nu s’instal·la a la casa del costat i fa insuportable la vida al barri. Per solucionar el problema i fer fora Shelby (Chloë Grace Moretz) i les seves germanes, han de recórrer al seu antic enemic, Teddy Sanders (Zac Efron), amb qui començaran una sèrie d’enfrontaments.

Set (Gerard Butler), el despietat deu de la foscor, usurpa el tron de l’antic Egipte i posa en perill la supervivència de la humanitat a ‘Dioses de Egipto’. Per acabar amb el caos i l’esclavatge, i també per rescatar el seu amor vertader, un heroi mortal anomenat Bek engega un viatge ple de riscos en el que comptarà amb l’ajuda del poderós deu Horus, amb qui formarà una aliança inversemblant. Durant la travessia, hauran d’enfrontar-se a tot tipus de reptes.

Pan Nalin dirigeix ‘7 diosas’, un drama indi que transcorre en la idíl·lica platja de Goa. Frieda, una exitosa fotògrafa, convida les seves millors amigues al seu comiat de soltera, que durarà una setmana. Les amigues desconeixen la identitat del seu futur marit. El grup és una mostra de la varietat de la societat moderna índia i ofereix un retrat de les seves relacions.

La orilla (Beira-Mar)’ narra la historia de Martin i Tomaz, dos amics de la infància que havien perdut el contacte. Martin ha de viatjar a casa d’uns parents al sud del Brasil per aconseguir un document per al seu pare. Tomaz veu aquí l’oportunitat de recuperar l’amistat. Els dos es submergeixen en una història que els farà arribar a profundes meditacions sobre les seves vides i la seva amistat.

Diane (Virginie Efira) i Alexandre (Jean Dujardin) protagonitzen ‘Un hombre de altura’, una comèdia romàntica dirigida per Laurent Tirard en la qual el jove arquitecte troba un telèfon mòbil i decideix tornar-lo a la seva propietària. Durant la trucada telefònica a la Diane, que acaba de quedar-se soltera, congenien i decideixen trobar-se. La cita no anirà com havien pensat i suposarà un canvi sorprenent per a les vides de tots dos.

Desde allá’ és una pel·lícula veneçolana dirigida per Lorenzo Vigas. Un drama pertorbador en el qual Armando, un home madur propietari d’un laboratori de pròtesis dentals, busca la companyia de joves a canvi de diners per a poder observar-los. Un dia apareix en la seva vida Elder, un jove líder d’una colla de delinqüents amb qui s’involucra sexualment. Aquesta història rescatarà records d’un passat tèrbol que els canviarà per sempre.

El premiat director Stephen Frears dirigeix ‘The Program’, un biopic basat en el llibre ‘Los siete pecados Capitales’, de David Walsh, que narra la historia de Lance Armstrong. El periodista esportiu David Whals (Chris O’Dowd) sospita que Lance Armstrong (Ben Foster) està consumint substàncies il·legals per guanyar en el Tour de França. Per demostrar-ho comença a recollir proves que demostren la veritat i es qüestiona fins a quin punt és possible guanyar de manera neta algunes competicions esportives.

Phantom boy’ és una pel·lícula francesa dirigida per Jean-Loup Felicioli i Alain Gagnol. La història comença en un hospital de Nova York, on l’Alex, un oficial de policia que ha estat atacat per un gàngster que intenta apoderar-se de la ciutat, coneix en Leo, un nen que té la capacitat de sortir del seu cos i volar. Els dos, amb l’ajuda de la Marie, una intrèpida periodista, faran front al perillós delinqüent.

Santiago Pumarola dirigeix ‘Benidorm mon amour’, una adaptació al cine de l’exitosa sèrie valenciana ‘L’Alqueria Blanca’. La història està ambientada a l’estiu de 1962, quan uns amics decideixen anar un cap de setmana a Benidorm aprofitant que Tonet (Ferran Adea) té un permís a la mili. Allà intentaran gaudir del sol, la platja i les sueques, però es veuen involucrats en un embolic de falsificadors que farà que hagin de fugir de la policia.

Pozoamargo’ és un drama dirigit per Enrique Rivero que narra la història de Jesús, un home que poc abans de ser pare rep la notícia que té una malaltia venèria que li ha transmès a la seva dona embarassada. Això el fa fugir a un poble en el que viurà com un camperol i on coneixerà Gloria, una jove amb qui tindrà una relació que li donarà la possibilitat de redimir-se de la seva culpa i dolor.