La novel·la amb què Jordi Cussà (Berga, 1961) va irrompre l'any 2000 en el panorama literari català, Cavalls salvatges, viurà dimarts una segona vida amb l'arribada a les llibreries de la reedició revisada que publica el segell berguedà Edicions de L'Albí. L'escriptor britànic Matthew Three, que viu a Catalunya des de fa més de trenta anys i és amic personal de l'autor, signa el pròleg.

"Cussà ha revisat la novel·la a fons i n'ofereix, tot conservant l'essencial, una nova versió més madura i, si això és possible, encara més directe i eficaç", apunta l'edi-tor Jaume Huch. Cavalls salvatges tracta de l'addicció a l'heroïna i la pulsió autodestructiva d'uns personatges que viuen en la corda fluixa. Una temàtica que l'autor aborda amb una estructura formal ambiciosa i arriscada.

Tot i la bona recepció que va tenir l'obra en el seu moment, l'editorial Columna, que va ser qui la va publicar, ja la tenia descatalogada i ha estat Edicions de L'Albí, amb qui Cussà ha tret diversos llibres, el segell responsable de la reedició. Des de la sortida de 'Cavalls salvatges', l'autor ha tret catorze títols més: un dels darrers, 'Formentera Lady' (Labreu, 2015), està considerat com una segona part de l'imaginari que apareix en la celebrada novel·la de debut.